Με αίτημα τη νέα προγραμματική σύμβαση για το 6ο Δημοτικό Σπάρτης

Συνάντηση κατοίκων με τον αντιδήμαρχο Μιχ. Βακαλόπουλο

Παρασκευή, 29 Νοέμβριος 2019 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με αίτημα τη νέα προγραμματική σύμβαση για το 6ο Δημοτικό Σπάρτης

Μετά τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη (σσ στις 18/10/2019) για το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου  Σπάρτης, μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού είχαν συνάντηση για το ίδιο θέμα με τον αντιδήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο, την Τετάρτη (27/11). Σημειώνεται ότι το έργο διεκδικείται από το 1986, είναι ιδρυμένο από το 1994 και διαθέτει οικόπεδο από το 2008.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού «και οι δύο θεσμικοί εκπρόσωποι δεσμεύθηκαν πως μετά από ενημέρωση που θα  ζητήσουν  αρμοδίως και ύστερα  από μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία , θα απαντήσουν για το «τι μέλλει γενέσθαι» σχετικά με αυτό το  σοβαρότατο θέμα της τοπικής εκπαίδευσης , το οποίο εκκρεμεί  , αναίτια και προκλητικά , επί 33 ολόκληρα  χρόνια, με μια ανάθεση Μελέτης της τέως Νομαρχίας Λακωνίας να έχει καταπέσει δικαστικά και δυο προγραμματικές συμβάσεις δήμου Σπάρτης  και Περιφέρειας Πελοποννήσου να έχουν ακυρωθεί».

Καταλήγοντας, η Επιτροπή τονίζει: «Οι κάτοικοι Ν. Κόσμου – Ψυχικού αλλά και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένουν, το συντομότερο, την κοινή απόφαση του δήμου  Σπάρτης και  της Περιφέρειας  Πελοποννήσου, που για μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την υπογραφή μιας νέας ΣΩΣΤΗΣ προγραμματικής σύμβασης, η οποία θα εξασφαλίζει αυτή τη φορά την απρόσκοπτη διαδικασία εκπόνησης Μελέτης και Κατασκευής του 6ου Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης το συντομότερο δυνατό».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti