Επιμορφωτική ημερίδα του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA1

Παρασκευή, 29 Νοέμβριος 2019 11:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιμορφωτική ημερίδα του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA1

Ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους πολίτες του 21ου αιώνα στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας κοινότητας» διοργανώνει το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μμ στην αίθουσα «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης).

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων καθώς και των ειδικών με συνάφεια προς το αντικείμενο, στις δράσεις που υλοποιήθηκαν και αφορούν στο «Εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας και Εσθονίας» και στην «Προώθηση των 4 καινοτόμων δεξιοτήτων της Παιδαγωγικής του 21ου αιώνα: Επικοινωνία, Συνεργασία, Κριτική Σκέψη και Δημιουργικότητα». Θα διερευνηθεί η πιθανή υιοθέτηση πρακτικών από ιδρύματα τού εξωτερικού που εντυπωσιάζουν με την αποτελεσματικότητά τους, χωρίς αυτό να αναιρεί τις ήδη αποτελεσματικές πρακτικές που εφαρμόζονται από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς.

Πολύτιμη θα είναι η συμμετοχή γονέων και κηδεμόνων σαν αναπόσπαστο στοιχείο της αρμονικής συνεργασίας με τη διεύθυνση και τους διδάσκοντες για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα μέσα από βιωματικές εμπειρίες που θα τους μεταφέρει η σχολική μονάδα που έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα. Θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήρι με πρακτική εφαρμογή μεθόδων που αναπτύσσουν και καλλιεργούν την επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα στη διδασκαλία. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/ulkzmrc. Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας και συμμετοχής στο βιωματικό εργαστήρι.   

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι ο κ. Διαμαντής Μανεσιώτης, μαθηματικός-διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης και οι εκπαιδευτικοί που επιμορφώθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων, Αιμιλία Μπουρίκου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας (συντονίστρια του προγράμματος), Κατερίνα Εξωμανίδη, θεολόγος (υπεύθυνη επικοινωνίας με τους φορείς του προγράμματος), Ασπιώτη Βαρβάρα, φιλόλογος και Ελένη Διακουμάκου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti