Μίλησε για τον αείμνηστο Σαρ. Καργάκο ο Μητροπολίτης Μάνης

Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2019 11:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μίλησε για τον αείμνηστο Σαρ. Καργάκο ο Μητροπολίτης Μάνης

Σε εκδήλωση-αφιέρωμα στον -μανιάτικης καταγωγής- μεγάλο συγγραφέα, ιστορικό και διδάσκαλο Σαράντο Καργάκο παρέστη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', το απόγευμα της Κυριακής 1/12. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» και διοργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τον θάνατο του Σαρ. Καργάκου.

Το αφιέρωμα διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς (Σ.Ε.Π.). Συμμετείχαν και μίλησαν για τον τιμώμενο, εκτός του Μητροπολίτη Μάνης και οι κκ δρ. Νικόλαος Σοϊλεντάκης, επίτιμος πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΠ κ. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, φυσικός Msc, MEd, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υιός του τιμώμενου, Ιωάννης Καργάκος, φιλόλογος και καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, μίλησε ως επίσκοπος της γενέτειρας του Σαράντου Καργάκου, ο οποίος γεννήθηκε στο Γύθειο.

«Ο αείμνηστος, όπως τόνισε ο σεβασμιώτατος, υπήρξε πραγματικά ένας άνθρωπος της Εκκλησίας, βαθιά πιστός.

Αγαπούσε πάρα πολύ να ζει στον χώρο της Εκκλησίας, να σέβεται τον ιερό κλήρο, την εκκλησιαστική τάξη και ζούσε με προσευχή και ταπείνωση. Ήταν εκλεκτή ψυχή ενώπιον του Θεού.

Με πολύ υπομονή και ταπείνωση, καρτερικά, στα χρόνια της ασθένειας του, ανέμενε την ουράνια βασιλεία. Και έφυγε με την πένα στο χέρι».

Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε τον Σαρ. Καργάκο «διδάσκαλο του γένους για τον 21ο αιώνα. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, τόνισε, να υπάρχουν τέτοιοι διδάσκαλοι του γένους στον αιώνα μας.

Βαθύς γνώστης της ιστορίας, πονούσε για την απαιδευσιά που επικρατεί στον ελληνικό χώρο και στα σχολεία. Πονούσε τέλος και για το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας και το μέλλον της».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος