Μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση γραφείου της ΤΚ Δαφνίου

Το αίτημα της Π. Παπαγιαννοπούλου

Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2019 14:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση γραφείου της ΤΚ Δαφνίου

Την παραχώρηση χώρου για τη στέγαση των υπηρεσιών της Τοπικής Κοινότητας Δαφνίου ζητεί με επιστολή της προς τη Δημοτική Αρχή Ευρώτα η δημοτική σύμβουλος κ. Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν της ενημέρωσης που έγινε σε ερώτησή μου, για την κωλυσιεργία στην στέγαση της Τ.Κ Δαφνίου οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι ασαφείς και μεταθέτουν το πρόβλημα παρά το επιλύουν.

Η λύση που προτάθηκε για το Ιατρείο Δαφνίου είναι ανεφάρμοστη κυρίως διότι στον χώρο των δύο αιθουσών στεγάζονται το Ιατρείο και οι εργαζόμενοι του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Συνεπώς δεν υπάρχει άλλος χώρος εκτός αν προτίθεστε να λειτουργήσει μία δομή σε άλλο χώρο οπότε πάλι προκύπτει θέμα ενοικίασης.

Επίσης κι αν υπήρχε και άλλος χώρος πάλι δεν θα μπορούσε να στεγαστεί η Τ.Κ Δαφνίου γιατί σύμφωνα με τις απαρέγκλιτες προϋποθέσεις που θέτει η Τεχνική Υπηρεσία επικαλούμενη την κείμενη νομοθεσία είναι η πρόσβαση (ράμπα) και wc ΑμΕΑ. Εκτός και αν τώρα η υπηρεσία έχει άλλη γνώμη (!).

Ως εκ τούτου θεωρώ κατεπείγουσα ανάγκη την ΑΜΕΣΗ ενοικίαση του προτεινόμενου ισογείου χώρου (εάν είναι ακόμα διαθέσιμο), που όλοι συνομολογούν ότι είναι το μοναδικό και πλέον κατάλληλο να ικανοποιήσει τις ανάγκες της Τ.Κ Δαφνίου.

Θεωρώ αδικαιολόγητη την καθυστέρηση μετά και την δεύτερη ολοκλήρωση του άγονου διαγωνισμού. Είναι πλέον ανάγκη με την διαδικασία του κατεπείγοντος και με την διαδικασία της απ’ ευθείας διαπραγμάτευσης να λυθεί άμεσα το δίχρονο πρόβλημα εντός του 2019 εφ’ όσον υπάρχει πίστωση στον προϋπολογισμό (κι αν δεν υπήρχε δημιουργείται).

Παρακαλώ αναλάβετε την ευθύνη και την πρωτοβουλία να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα γιατί εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν όπως αποδείχθηκε.

Υπενθυμίζω ότι χάθηκε η ευκαιρία ένταξης στο πρόγραμμα  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ της κατασκευής του νέου κοινοτικού κτιρίου Δαφνίου, για τους λόγους που εσείς γνωρίζετε και τις προτεραιότητες που θέτετε ως δημοτική αρχή. Η κατασκευή του νέου κοινοτικού κτιρίου στο Δαφνί βάση των μοντέλων της μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας  είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και πρέπει να ενταχθεί σε προγράμματα ή στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Ιστορικό
Η Π. Παπαγιαννοπούλου παραθέτει και το ιστορικό της διαδικασίας, απευθύνοντας έκκληση «για άμεσες ενέργειες εντός του έτους 2019». Ειδικότερα:

«Με την υπ’ αριθμ. 325/2016 ΑΔΣ πάρθηκε η απόφαση για την κατεδάφιση του κτηρίου της πρώην Κοινότητας Δαφνίου ως επικινδύνου κτίσματος, μετά από γνωμοδότηση.

Με την ΑΔΑ:6ΥΜΝΩΡΛ- ΓΙΠ και την υπ’ αριθμ. απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα 214/2017 λήφθηκε απόφαση για την μίσθωση κατάλληλου κτιρίου για τις λειτουργικές ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας Δαφνίου.

Είχαμε όλοι συμφωνήσει και μετά από την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Δαφνίου ότι δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος προσβάσιμος εκτός του συγκεκριμένου ισογείου.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό για την μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση γραφείου της Τ.Κ. Δαφνίου του Δήμου Ευρώτα εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια των νόμων σε αντίθεση με άλλα ενοικιαζόμενα κτίρια π.χ κοινωνικό παντοπωλείο ΚΑΠΗ κλπ. αν και είναι το μοναδικό προσφερόμενο κατάλληλο ακίνητο για ενοικίαση.

Μετά από πολλές περιπέτειες και καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός και η οικονομική επιτροπή με την υπ’ αριθμ. ΑΔΑ ΩΛΡΚΩΡΛ-7ΔΕ (αρ. απόφασης Ο.Ε 65/ 2019) μετά την εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού έκρινε το ακίνητο απορριπτέο γιατί καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις πλην του ότι ο ιδιοκτήτης, δεν προσκόμισε οικοδομική άδεια θεωρημένη από την Υπηρεσία Δόμησης ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ( Δήλωση ένταξης στο Ν.4495/201).

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είναι:
Την επανάληψη της δημοπρασίας με τους ίδιους όρους όπως αυτοί αναφέρονται στην 256/2017 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής , σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 της με αρ.πρωτ.:18977/15-12-2017 Διακήρυξης Δήμου Ευρώτα «Επανάληψη της Δημοπρασίας – Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον Δήμαρχο εάν δεν παρουσιαστεί ενδιαφερόμενος – μειοδότης ή αν όλες οι προσφορές κριθούν ακατάλληλες από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας ακινήτων. ….»

Από τις 15/5/2019 μέχρι σήμερα (εκτός από τον ένα μήνα της προεκλογικής περιόδου) δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια . Αποτέλεσμα από το 2017 μέχρι σήμερα το Δαφνί να στερείται Γραφείων της Τοπικής Κοινότητας για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων.
Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ακόμα και με την διαδικασία της απ’ ευθείας διαπραγμάτευσης.

Σας προτείνω λοιπόν  να προχωρήσετε άμεσα γιατί η καθυστέρηση είναι μεγάλη όπως και οι ευθύνες. Γνωρίζετε ότι υπάρχει πίστωση στον Προϋπολογισμό του 2019 για μίσθωση ενοικιαζόμενου κτιρίου και μιας και δεν υπάρχει κανένα άλλο να ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες πριν το 2020 για να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις. Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα, γιατί δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο χωριό σαν το Δαφνί, να μην έχει κοινοτικό γραφείο, με αποτέλεσμα, πέραν όλων των άλλων θεμάτων που προκύπτουν,  οι συνεδριάσεις του Τ.Σ. να πραγματοποιούνται με δυσκολία», καταλήγει η κ. Παπαγιαννοπούλου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα