Κατέρρευσε τμήμα μπαλκονιού στην κεντρική πλατεία Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 17:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατέρρευσε τμήμα μπαλκονιού στην κεντρική πλατεία Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός διερχόμενου πολίτη στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Κατά τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11/12), η ξύλινη επένδυση μπαλκονιού-εξώστη του κτηρίου Γραμματικάκη, που βρίσκεται στη γωνία της οδού Λυκούργου (παραπλεύρως του καφέ «Σεβίλλη»), κατέρρευσε! Τα χειρότερα απεφεύχθησαν, αν αναλογιστεί κανείς ότι η κεντρική πλατεία είναι ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο της πόλης, όπου μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, ενώ συχνότατες είναι και οι διελεύσεις ανήλικων που προσέρχονται σε φροντιστήρια πλησίον της πλατείας. Λίγο αργότερα, υπάλληλοι του Δήμου Σπάρτης τοποθέτησαν ειδικές κορδέλες για την απαγόρευση της πρόσβασης από το σημείο.

Το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει σε ιδιώτη και τα τελευταία (αρκετά) χρόνια έχει αφεθεί παραμελημένο στις διαθέσεις του χρόνου, με τα σημάδια της φθοράς να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Η κακή κατάστασή του προοιωνίζει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα για απρόοπτες εξελίξεις όπως η παραπάνω. Για να απομονωθεί η εικόνα της εκτεταμένης «ερείπωσης», το συγκεκριμένο σημείο (και οι παραπλήσιοι χώροι) έχουν καλυφθεί πρόχειρα με φωτογραφίες, αφίσες, πανιά κ.α..

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός έρχεται στην επιφάνεια ένα διαχρονικό πρόβλημα της Σπάρτης, καθώς δεκάδες είναι τα εγκαταλελειμμένα κτήρια σε διάφορες γωνιές της πόλης, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών. Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης, σε συνεννόηση με ιδιοκτήτες (ή κληρονόμους αυτών), οφείλει να εγκύψει στο ζήτημα και να αναζητήσει τρόπους αντιμετώπισης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αποσπασματικές παρεμβάσεις δεν είναι σίγουρο ότι θα δώσουν λύση καθώς ορισμένα κτήρια χρήζουν ολοκληρωτικής ανακατασκευής. Η θέα, εξάλλου, κάποιων ετοιμόρροπων κατασκευών δεν είναι ό,τι καλύτερο αντικρίζουν και οι επισκέπτες της περιοχής.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ακολουθούν

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti