Πέρασε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Καλύπτεται από το ταμειακό υπόλοιπο το έλλειμμα 53 εκ. ευρώ

Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2019 15:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πέρασε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά την ειδική συνεδρίαση του σώματος, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020. Το σχέδιο προϋπολογισμού εγκρίθηκε με 25 ψήφους υπέρ και 4 κατά (όχι ψήφισαν οι Θανάσης Πετράκος, Δημοσθένης Δρούγκας, Νίκος Γόντικας και Δημήτρης Τζεμπετζής), ενώ με λευκό εκφράστηκε η Δήμητρα Λυμπεροπούλου. Κατά δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πέτρου Τατούλη, ο συνδυασμός του υπερψήφισε μόνο τις δαπάνες για τη μισθοδοσία, τη δακοκτονία, την πρόνοια και τη μεταφορά μαθητών.

Απευθυνόμενος στο σώμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι ο προϋπολογισμός «δεν εκφράζει την πολιτική βούληση της περιφερειακής αρχής, είναι ένας διαχειριστικός προϋπολογισμός που υπακούει στο νόμο και τίποτ’ άλλο», τονίζοντας πάντως ότι στην πορεία θα υπάρξουν αρκετές αναμορφώσεις του. Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι «ο προϋπολογισμός συντάχθηκε από την υπηρεσία σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση από το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, με συνέπεια -ως εκ τούτου- να μην υπάρχει δυνατότητα μεταβολής του στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, τα έσοδα της Περιφέρειας για το 2020 εκτιμώνται σε 110.953.616,46 ευρώ, τα έξοδα σε 164.242.112,72 ευρώ, με το έλλειμμα των 53.288.496,26 ευρώ να είναι καλυπτόμενο από το προβλεπόμενο ταμειακό υπόλοιπο του τρέχοντος οικονομικού έτους 2019.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα