«Να βρεθεί εναλλακτική θέση για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στη Σκάλα»

Προβληματισμοί κατατέθηκαν σε εκδήλωση στον Δ. Ευρώτα

Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2019 15:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να βρεθεί εναλλακτική θέση για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στη Σκάλα»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής (12/12) στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, κατά την ανοικτή συνάντηση φορέων και συλλογικοτήτων Ευρώτα με αντικείμενο τη χωροθέτηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων  (ΧΥΤΥ).

Σύμφωνα με τον βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης, «η συζήτηση επεκτάθηκε στον ευρύτερο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις δυνατότητες, τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν καθώς και τις ευκαιρίες που χάθηκαν στην κατεύθυνση που προωθούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδιαχείριση από τους δήμους».

Σχετικά με τη χωροθέτηση της θέσης στα Ξηροκάμπια διαπιστώθηκαν και επισημάνθηκαν από όλους τα προβλήματα και οι πιθανές επιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν στην προστατευόμενη περιοχή των εκβολών του Ευρώτα (Νatura),  με δεδομένο ότι η χωροθέτηση του έργου θα λάβει χώρα σε καρστικό έδαφος και πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα του ποταμού, που τροφοδοτεί τις πηγές και τον κάμπο της Σκάλας. Όπως αναφέρθηκε, «κρίνεται απαραίτητη η αναζήτηση εναλλακτικής θέσης, τόσο για την διατήρηση του περιβάλλοντος όσο και για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας καθώς πρόκειται για ένα έργο που θα είναι ενεργό για τα επόμενα 30 χρόνια αλλά, επιπλέον, θα διατηρεί τα σύμμεικτα απορρίμματα για πάντα εκεί».

Ο βουλευτής Στ. Αραχωβίτης ευχαριστεί «την ΟΜ  ΣΥΡΙΖΑ Ευρώτα για τη διοργάνωση, τον δήμαρχο κ. Βέρδο, τον κ. Νταλιάνη, τον κ. Πουλοκέφαλο και τους εκπροσώπους των παρατάξεων, δημοτικών και περιφερειακών, που παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, αλλά και τους πολίτες που ενεργά συμμετείχαν».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα