
Ο «Λακωνικός Τύπος» συγκεντρώνει όλες τις ημερομηνίες εκδηλώσεων, δράσεων, δημοσίων συνεδριάσεων κ.α. που διεξάγονται σε όλη τη Λακωνία και τις παρουσιάζει συνοπτικά, για να μην χάσετε και ξεχάσετε τίποτα. Παράλληλα, γνωστοποιούνται καταληκτικές ημερομηνίες και προθεσμίες για να μην αμελήσετε σημαντικές υποχρεώσεις.
Γιατί, ό,τι συμβαίνει στη Λακωνία, θα το βρείτε στην ατζέντα του «Λακωνικού Τύπου»!
ΜΑΙΟΣ
Δευτέρα 12/5
• Στις 18:00 η 3η Ημερίδα Συλλογικών Φορέων Σπάρτης – Λακωνίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λακωνίας
12-16/5
• Από 09:00 ως 17:00 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά και μαθητές στο Κινητό Πολυϊατρείο του «Χαμόγελου του Παιδιού» έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης
14-19/5
• Διαδραστικές δράσεις για μαθητές με τίτλο «Ανοίγοντας παράθυρα γνώσης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
Παρασκευή 16/5
• Στις 20:30 συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου με το λαϊκό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη
Σάββατο 17/5
• Το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία παραδοσιακό γλέντι για τον εορτασμό της Παναγίας της Κουλεντιανής στα Κουλέντια Δ. Μονεμβασίας
• Στις 12:00 ενημερωτική ημερίδα για την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων από οικοδομικές εργασίες στα Τσίντζινα (κεντρική πλατεία)
• Στις 19:00 η εκδήλωση «Γνωρίζοντας τα αστέρια» στον χώρο του sparta.komvos στη Σπάρτη (Όθωνος Αμαλίας 114)
• Στις 21:30 η θεατρική παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από την ΕΘΟΛ στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Βιβλιοθήκης)
Κυριακή 18/5
• Στις 09:00 η έναρξη των αγώνων δρόμου του 1ου «Run Greece-Σπάρτη 2025» (αφετηρία-τερματισμός άγαλμα Λεωνίδα)
• Στις 10:30 η εκπαιδευτική δράση για παιδιά «Ο δικός μου Μυστράς» στον βυζαντινό Μυστρά (κεντρική [κάτω] πύλη αρχαιολογικού χώρου) στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
• Στις 11:00 μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μουσική Άνοιξη» στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης (αίθουσα εκδηλώσεων)
• Στις 11:00 εικαστικά εργαστήρια για εφήβους, ενήλικες και άτομα με αναπηρία με τίτλο «Ελαιογραφώντας με τέχνη στο μουσείο» στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
• Στις 11:00 η 7η συνάντηση του 1ου σεμιναριακού κύκλου μαθημάτων και ακροάσεις φωνών στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης (Λεωνίδου 72)
• Στις 21:30 η θεατρική παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από την ΕΘΟΛ στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Βιβλιοθήκης)
Καλούνται σύλλογοι, σωματεία, φορείς και τοπικές αρχές να ενημερώνουν για τις εκδηλώσεις τους, καλώντας στο 27310 81253 κι αποστέλλοντας δελτία τύπου-ανακοινώσεις μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.