«Μη ουσιαστική απάντηση του ΥΠΕΣ για το 6ο Δημοτικό Σπάρτης»

Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης

Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020 12:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μη ουσιαστική απάντηση του ΥΠΕΣ για το 6ο Δημοτικό Σπάρτης»

Δεν έπεισε την Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης το περιεχόμενο της απάντησης που έδωσε, προ ημερών, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε ερώτηση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την προοπτική ανέγερσης της νέας σχολικής μονάδας στη Σπάρτη. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αναφέρει: «ΜΗ απάντηση ήταν, ουσιαστικά, η “απάντηση” του υπουργού Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκου σε ερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή  στις 13 Νοεμβρίου 2019, σχετικά με την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, το οποίο εκκρεμεί ως θέμα της τοπικής εκπαίδευσης από το 1986!!!  Όσο καλόπιστα κι αν διαβάσει κάποιος την “απάντηση” του υπουργού αδυνατεί να βρει έστω κι ένα συγκεκριμένο στοιχείο που να σηματοδοτεί την υλοποίηση του έργου ή τη θετική πολιτική βούληση των ιθυνόντων.

Το ελληνικό κράτος ίδρυσε το 6ο Δημ. Σχ. Σπάρτης το 1994, το επανίδρυσε το 2014 (μετά από προσωρινή κατάργησή του το 2013) και  αγόρασε το οικόπεδο για την ανέγερση του Σχολείου το 2008 έναντι 500.000 ευρώ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ την αναγκαιότητα του Σχολείου αυτού για την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην πόλη της Σπάρτης.

Αναρωτιόμαστε: ΠΟΙΟΙ είναι οι λόγοι και ποιες οι πραγματικές αιτίες που η Ελληνική Πολιτεία, ο Δήμος Σπάρτης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου κωλυσιεργούν;

Οι πολίτες της Σπάρτης και η Εκπαιδευτική Κοινότητα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να υλοποιηθεί και να λειτουργήσει, το γρηγορότερο δυνατό, το 6ο Δημοτικό Σχολείο – 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να επενδύσει σε μια Παιδεία με κέντρο την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του Ελληνικού Λαού, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, διότι είναι η επένδυση στο μέλλον».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα