«Γραμμή» για αποκατάσταση επικίνδυνων δρόμων της Πελοποννήσου

Άμεσες ενέργειες ζήτησε ο Νίκας από τους αντιπεριφερειάρχες - Υπεγράφησαν έργα βελτίωσης του επαρχιακού δικτύου της Λακωνίας

Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2020 15:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Γραμμή» για αποκατάσταση επικίνδυνων δρόμων της Πελοποννήσου

Τουλάχιστον 150 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου -παλαιού εθνικού και επαρχιακού- της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν καταγράψει οι Διευθύνσεις Αστυνομίας στις πέντε  περιφερειακές ενότητες (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία).

Ο πλήρης κατάλογος των σημείων αυτών, που συχνά αποτελούν αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων-δυστυχημάτων, εστάλη την Παρασκευή 17/1 από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και αυτός με επείγον έγγραφό του καλεί σε άμεσες ενέργειες τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των κατά τόπους Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων.

«Έχουν ήδη διατεθεί επαρκέστατες πιστώσεις για το οδικό δίκτυο στις περιφερειακές ενότητες», σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος στο εν λόγω έγγραφό του τονίζει ότι «οι αντιπεριφερειάρχες οφείλουν να δράσουν άμεσα», καθώς θα έχουν -όπως σημειώνει- «ευθύνη προσωπική -αστική και ποινική- αν δεν αποκαταστήσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου στα σημεία που υποδεικνύουν οι πίνακες των Διευθύνσεων Αστυνομίας».

Το έγγραφο του περιφερειάρχη
Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης στο έγγραφό του προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές Τεχνικών Έργων -το οποίο κοινοποιεί και στον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών- επισημαίνει: «Θερμά ευχαριστώ τον Περιφερειακό Διευθυντή της Αστυνομίας κ. Πούπουζα Παναγιώτη και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών, για την εργώδη προσπάθειά τους να ερευνήσουν και να συντάξουν έκθεση για τα επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του Νομού ευθύνης τους.

Ύστερα απ’ αυτό, εντέλλεσθε για άμεση ανταπόκριση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου ευθύνης σας και ιδιαίτερα δρόμων που έχουν σήμανση Α, που σημαίνει ότι στο σημείο έχουν γίνει ατυχήματα.

Με ευθύνη σας να με έχετε ενημερώσει μέχρι 1/5/2020 για την εξέλιξη αυτού του έργου.

Να προσέξετε ιδιαίτερα για τις συνέπειες μετά την έκθεση της Αστυνομίας η οποία και σας κοινοποιείται.

Τέλος, αναμένω ακόμα το έγγραφο για τον ορισμό Υπευθύνων Τεχνικών για το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο ευθύνης σας».

Συντηρείται το επαρχιακό
οδικό δίκτυο της Λακωνίας
Εξάλλου, υπεγράφησαν την Πέμπτη 16/1, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τους αναδόχους, δύο συμβάσεις έργων συντήρησης και βελτίωσης του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Λακωνίας, που αφορούν στους οδικούς άξονες: 1) Σπάρτη - Καστόρειο - Λογκανίκος, 2) Μολάοι - Ρειχιά – Κυπαρίσσι και 3) Χάρακας - Ιέρακας - Λιμάνι - Αγ. Ιωάννης Μονεμβασίας,  προϋπολογισμού μελέτης 400.000 ευρώ το καθένα.

Παρών κατά τη διαδικασία υπογραφών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης.

erga Nikas Lakwnia

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος