Προς επίλυση το πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Σπάρτη

Ξεκίνησε πάλι η αποκομιδή - Κατανόηση ζητεί ο Δ. Σπάρτης που επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή για την έλλειψη καυσίμων

Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2020 12:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προς επίλυση το πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Σπάρτη

Η εικόνα μιας Σπάρτης-σκουπιδόπολης, με κάδους υπερχειλισμένους και απορρίμματα γύρω από αυτούς, που επικράτησε το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ότι ήταν προσωρινή, καθώς χάρη σε ενέργειες της Δημοτικής Αρχής η κατάσταση τείνει προς ομαλοποίηση. Ήδη, τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους της Σπάρτης και η αποκομιδή των σκουπιδιών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Σπάρτης ζητά την κατανόηση των δημοτών για το θέμα που προέκυψε με την ολιγοήμερη έλλειψη καυσίμων, που είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν με επάρκεια πολλές υπηρεσίες του δήμου.

Η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται πως οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό και την αγορά επαρκούς ποσότητας καυσίμων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του δήμου έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τις υπηρεσίες του δήμου τον Απρίλιο του 2019 (επί δημαρχίας Βαλιώτη), «κάτι το οποίο δεν είχε γίνει», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. «Η νέα Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για την εκκρεμότητα αυτή στο τέλος του Σεπτεμβρίου! Οι απαιτούμενες διαδικασίες, όμως, ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος», υπογραμμίζει ο Δ. Σπάρτης.

Καταλήγοντας, η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει πως «πολύ σύντομα θα δοθεί οριστική λύση για την επαρκή αγορά καυσίμων και όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους προς όφελος των πολιτών και της πόλης».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος