Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών «ξεσκεπάστηκε» στη Λακωνία! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συνελήφθησαν έξι άτομα για περισσότερα από 600 κιλά κάνναβης - Σε Σπάρτη και χωριά του Ταϋγέτου οι έρευνες και τα ευρήματα

Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2020 15:59 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών «ξεσκεπάστηκε» στη Λακωνία! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης, με δράση σε Λακωνία και άλλες περιοχές της χώρας, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα και επιχείρηση αστυνομικών υπηρεσιών. Στο τελικό στάδιο των ερευνών, τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 27/1, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δ. Σπάρτης, που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης με την συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Λακωνίας. Στο πλαίσιο της επιδρομής της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν συνολικά έξι μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 49 έως 64 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος -ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις- δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη.

Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου  χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Οι έρευνες και συλλήψεις
σε Σπάρτη και χωριά
Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης διενεργήθηκαν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 27/1 παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα στη Σπάρτη, καθώς και σε ημιορεινά-ορεινά χωριά του Ταϋγέτου στις Δημοτικές Ενότητες (πρώην Δήμοι) Μυστρά και Πελλάνας, όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
- πάνω από 94 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φούντα),
- πάνω από 449 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (κλαδιά-φύλλα-φούντα),
- 108 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (φύλλα και κλαδιά),
- πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim,
- το χρηματικό ποσό των 42.100 ευρώ,
- 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές και αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων,
- ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση ακατέργαστης κάνναβης και
- 5 κυνηγετικά όπλα που κατείχαν άνευ αδείας καθώς και πλήθος φυσιγγίων.

Πάνω από 1 εκ. ευρώ
εκτιμώνται τα κέρδη
Τέλος, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα 15 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ. Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Παρουσίαση από τον Περιφερειακό
Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου
Το μεσημέρι της Τρίτης (28/1) στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα, παρουσίαση της παραπάνω υπόθεσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πούπουζας ανέφερε: «Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε μία σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, στο πλαίσιο της οποίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης.  

Η αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης διεισδυτικής και μεθοδικής έρευνας, κατά τη διάρκεια της οποίας, χρησιμοποιήθηκαν ειδικές τεχνικές, και επιστημονικές μέθοδοι, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και ευρήματα, διακριβώθηκε η σύνθεση και ο τρόπος δράσης των μελών της», σημείωσε ο κ. Πούπουζας και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, έχει καταρτίσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών που αποτελεί την “αιχμή του δόρατος” για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί “μάστιγα”, κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Η εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και η σύλληψη των μελών της, επιβεβαιώνει ακριβώς αυτή την επίμονη και διαρκή μας προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Αξίζουν, πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης που χειρίστηκαν με υψηλό υπηρεσιακό ζήλο την όλη υπόθεση, καθώς και σε όλους τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των ομάδων ΟΠΚΕ Αρκαδίας και Λακωνίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία

28 1 2020 parousiash narkwtika arkadia 1

28 1 2020 parousiash narkwtika arkadia 2

28 1 2020 parousiash narkwtika arkadia 3

28 1 2020 parousiash narkwtika arkadia 4

28 1 2020 parousiash narkwtika arkadia 5

28 1 2020 parousiash narkwtika arkadia 6

28 1 2020 parousiash narkwtika arkadia 7

28 1 2020 parousiash narkwtika arkadia 8

28 1 2020 parousiash narkwtika arkadia 9

28 1 2020 parousiash narkwtika arkadia 10

Παρακολουθήστε την παρουσίαση της υπόθεσης από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα