Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον βυζαντινό Μυστρά

Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2020 19:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον βυζαντινό Μυστρά

Με κάθε μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί και φέτος η Υπαπαντή του Κυρίου την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στον ομώνυμο ιερό ναό που βρίσκεται εντός του χώρου του βυζαντινού Μυστρά, επάνω από το μοναστήρι της Παναγίας Παντανάσσης.

Καλούνται οι χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή του Μυστρά και της Σπάρτης να προσέλθουν, αφού διανύσουν τη δύσκολη, μα όμορφη ανηφορική διαδρομή των 20 λεπτών που οδηγεί στο μικρό κατανυκτικό ναό, για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία λειτουργία.

Τις ακολουθίες, που θα ξεκινήσουν από τις 7:30΄ πμ και θα τελειώσουν περίπου στις 10:00 πμ, θα τελέσουν ο εφημέριος Πικουλιανίκων π. Κωνσταντίνος Γρίβας, ενώ στο ψαλτήρι θα είναι ο ιεροψάλτης Σταύρος Περγαντής.

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι θα περάσουν από το αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντανάσσης, όπου θα προσφερθεί κέρασμα με γλυκίσματα από τις μοναχές.

Το μικρό εκκλησάκι είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή αφιερωμένο στην Υπαπαντή του Κυρίου και είναι χτισμένο σε ειδυλλιακό τοπίο, «αγναντεύοντας» την πεδιάδα του Μυστρά, την πόλη της Σπάρτης και τον Πάρνωνα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti