Εορτάστηκαν οι Τρείς Ιεράρχες στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος (ΦΩΤΟ)

Μητροπολίτης Ευστάθιος: «Θα συνεχιστεί ο εσπερινός 35 ετών»

Πέμπτη, 30 Ιανουάριος 2020 19:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτάστηκαν οι Τρείς Ιεράρχες στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος ο αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Τριών Ιεραρχών (Γρηγόριος ο Θεολόγος, Βασίλειος ο Μέγας και Ιωάννης ο Χρυσόστομος), προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων. Μεγάλη ήταν η προσέλευση εκπαιδευτικών –κυρίως  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης– που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ομιλητής ήταν ο καθηγητής κι αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας κ. Ευθύμιος Τουρνάς, ο οποίος στον λόγο που εκφώνησε, τόνισε πως οι «Άγιοι ήταν πάντα δίπλα στο συνάνθρωπό όσο εγγύς ή μακράν ήταν αυτοί».

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος εξέφρασε τη χαρά του για την αθρόα συμμετοχή, ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα τον κ. Τουρνά για την αριστοτεχνικά δομημένη ομιλία του. Στην ομιλία του ο Ιεράρχης τόνισε ότι «οι εορτάζοντες Άγιοι τιμώνται εδώ και 16 αιώνες και θα πρέπει αυτό να συνεχιστεί και για τα επόμενα έτη για να έχουμε την βοήθεια τους». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ευστάθιος δεσμεύτηκε ότι, όσο ζει, θα συνεχιστεί ο καθιερωμένος εσπερινός της εορτής των Τριών Ιεραρχών κατά τον ίδιο τρόπο, αφού αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και πραγματοποιείται εδώ και 35 χρόνια.

Στον εσπερινό, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λακωνίας  κ. Γ. Παπαδάκος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας κ. Γ. Σταυρόπουλος, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης κ. Ελένη Δαράκη, ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων κ. Αντώνιος Κοκκονός και όλα τα στελέχη της παράταξης «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», που ανέλαβαν την αρτοκλασία εκ μέρους των εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος προσέφερε κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του ΙΝ Οσίου Νίκωνος και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, ενώ τους χάρισε συμβολικά ένα βιβλίο.

Κείμενο-φωτο: «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», Γεώργιος Αλατσάς

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος