Κληρικολαϊκή σύναξη για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης στους Μολάους (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2020 17:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κληρικολαϊκή σύναξη για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης στους Μολάους (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μολάων, κληρικολαϊκή σύναξη υπό τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και τη συμμετοχή των μελών των φιλόπτωχων ταμείων των Αρχιερατικών Επιτροπών Μολάων, Βλαχιώτη, Ασωπού, Μονεμβάσιας, Ελίκας και Νεαπόλης. Είχε προηγηθεί η τέλεση Θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού στους Μολάους.

Ύστερα από ένα μικρό κέρασμα, ξεκίνησε η σύναξη. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος Μολάων, εφημέριος Πακίων και διευθυντής του ιδρύματος «Η Αγία Παρασκευή», πρωτ. Παναγιώτης Λεγάκης.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος παρουσίασε τον νέο εφημέριο Μολάων, πανοσ. αρχ. Ευστάθιο Πορφύρη. Στη συνέχεια, στην ομιλία του ο ποιμενάρχης  αναφέρθηκε στους σημαντικούς πυλώνες της χριστιανικής ζωής, τη φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη. Ακολούθως, συνεχάρη κληρικούς και λαϊκούς για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν στα φιλόπτωχα ταμεία της τοπικής Εκκλησίας, με στόχο την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Ολοκληρώνοντας, έδωσε κατευθύνσεις σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το εν λόγω έργο.

Έπειτα, έγινε η ενδεικτική παρουσίαση απολογιστικών στοιχείων και φιλανθρωπικού έργου κάποιων ενοριών και η σύναξη ολοκληρώθηκε με έναν εποικοδομητικό διάλογο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο σεβασμιώτατος απάντησε στα διάφορα ερωτήματα κληρικών και λαϊκών για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των φιλόπτωχων ταμείων της ΙΜΜΣ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος