Τελέσθηκε ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ευσταθίου

Τρίτη, 03 Μάρτιος 2020 14:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τελέσθηκε ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Με τον πρώτο κατανυκτικό εσπερινό, που είναι γνωστός ως «Εσπερινός της Συγγνώμης», ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 1 Μαρτίου, η Αγία Τεσσαρακοστή.

Στη Σπάρτη, ο εσπερινός τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνα, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την μητροπολιτική περιφέρεια.

Το πλήθος πιστών που είχε κατακλύσει  τον ναό, είχε την ευκαιρία να ακούσει τον πνευματικό λόγο του αρχιερατικού επιτρόπου Σπάρτης και εφημέριου του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, πανοσ. αρχ. Σεραφείμ Κοσμά, ο οποίος αναφέρθηκε στον πνευματικό αποπροσανατολισμό που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή, αλλά και στην ευκαιρία που δίνεται σε κάθε χριστιανό κατά τη διάρκεια της Τεσσαρακοστής, ώστε να επαναπροσδιοριστεί και να αναβαπτιστεί καταπολεμώντας τις προσωπικές του αδυναμίες.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, μετά το πέρας του εσπερινού, αναφέρθηκε στην πρωτεύουσα θέση της συγγνώμης στην χριστιανική ζωή, μίλησε για τον πνευματικό αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε και τέλος αναφέρθηκε στην απειλή της δημόσιας υγείας της πατρίδας μας, τον κορωνοϊό, καλώντας τους πιστούς να δείξουν την πρέπουσα ψυχραιμία και πειθαρχία στις εντολές και συμβουλές των υπεύθυνων για τα μέτρα προστασίας. Παράλληλα, απαντώντας σε ψιθύρους περί κινδύνου μετάδοσης του ιού από τον εκκλησιασμό, λόγω συνωστισμού, αλλά και από τη μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων, τόνισε ότι ο Χριστός δεν είναι ποτέ αιτία κακού, αλλά αποτελεί διαχρονικά την αιτία της σωτηρίας μας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Ευστάθιος προέτρεψε το εκκλησίασμα να προσεύχεται και για τα σώματα ασφαλείας που φυλάσσουν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα «σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti