«Ο Εσπερινός της Συγγνώμης» στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2020 15:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ο Εσπερινός της Συγγνώμης» στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια τελέσθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου ο κατανυκτικός «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην «πλάση του Αδάμ από το Θεό, την πτώση του στην αμαρτία, την έξοδό του από τον Παράδεισο και την νοσταλγία της επανόδου του σε αυτόν».

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η βαθυστόχαστη ερμηνεία της φράσεως από το βιβλίο της Γενέσεως «Ἀδάμ, ποῦ εἶ;», με τον σεβασμιώτατο να υπογραμμίζει ότι «ο Θεός πάντα καλεί τον καθένα μας στον “Κήπο της Εδέμ”, τον Παράδεισο. Ας ανταποκριθούμε σ’ αυτή τη θεϊκή φωνή», είπε κλείνοντας το κήρυγμά του.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός ασπάσθηκαν την εικόνα του Χριστού και έλαβαν την ευχή του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου με την αμοιβαία «συγγνώμη».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti