Δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου

Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2020 18:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου

Θέλετε να μάθετε μια νέα γλώσσα; Ή μια γλώσσα προγραμματισμού; Μήπως θέλετε να αναπτύξετε τις καλλιτεχνικές σας δεξιότητες; Ή απλώς να μάθετε περισσότερα για κάποιο θέμα που σας ενδιαφέρει; Δεκάδες ιστοσελίδες προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα εντελώς δωρεάν (ή εν μέρει δωρεάν) για όλους, σε όλες τις κατηγορίες θεμάτων, όπου ο καθένας μπορεί να εγγραφεί και να τα παρακολουθήσει με το δικό του ρυθμό!
Σήμερα, σας έχουμε σεμινάρια που αφορούν γενικές γνώσεις. Σε επόμενο άρθρο θα σας παρουσιάσουμε πιο ειδικευμένες κατηγορίες, όπως τέχνη, πληροφορική, γλώσσες και αρκετά ακόμα.

Alison.com
Το Alison προσφέρει 1.000 δωρεάν μαθήματα σε διάφορους τομείς, όπως διοίκηση, πληροφορική, ανθρωπιστικές επιστήμες, γλώσσες και πολλά άλλα. Τα περισσότερα μαθήματα δίνουν επίσης τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να λάβουν πιστοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος με μια μικρή χρέωση.

Coursera.com
Το Coursera είναι μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα η οποία προσφέρει μαθήματα από κορυφαίους καθηγητές, από τα καλύτερα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο. Διαθέτει πάνω από 2.700 διαδυκτιακά μαθήματα διαφόρων κατηγοριών, και το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων είναι δωρεάν, με τη δυνατότητα να αγοράσει όποιος επιθυμεί το υλικό για την απόκτηση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού παρακολούθησης.

Open Culture
Το Open Culture συγκεντρώνει δωρεάν υλικό από διάφορα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά μέσα. Συγκεκριμένα, δίνει γρήγορη πρόσβαση σε δωρεάν προγράμματα πανεπιστημίων και MOOCs, ταινίες, eBooks και audio books, μαθήματα ξένων γλωσσών και άλλα.

 DOAJ.com

To DOAJ είναι ένας διαδικτυακός κατάλογος επιλεγμένος από την διαδικτυακή κοινότητα, ο οποίος διαθέτει και παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας, ανοιχτής πρόσβασης, επιστημονικά περιοδικά. Όλες οι χρηματοδοτήσεις του είναι μέσω δωρεών, εκ των οποίων το 40% προέρχεται από χορηγούς και 60% από μέλη και μέλη εκδοτών. Όλες οι υπηρεσίες DOAJ είναι δωρεάν, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας στο DOAJ. Όλα τα δεδομένα είναι ελεύθερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti