Κορονοϊός: Εντατικοί έλεγχοι και στη Σπάρτη για την κυκλοφορία (ΦΩΤΟ)

Άμεσο πρόστιμο 150 ευρώ χωρίς… «παραθυράκια» για τους παραβάτες

Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 15:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κορονοϊός: Εντατικοί έλεγχοι και στη Σπάρτη για την κυκλοφορία (ΦΩΤΟ)

Από τις πρώτες ώρες που τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, οι έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα είναι συνεχείς. Προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργεί συστηματικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι της Δευτέρας είχαν χαρακτήρα κυρίως ενημερωτικό και παροχής συστάσεων. Από σήμερα Τρίτη οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Διαρκείς και αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση του μέτρου διενεργούνται και στην περιοχή της Σπάρτης, αλλά και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας, από κλιμάκια της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», δεν είχε επιβληθεί κάποιο πρόστιμο στον νομό. Ωστόσο, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευσυνειδησία και συμμόρφωση, καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα είναι αμείλικτοι στην καταγραφή των παραβάσεων και τα όποια «παραθυράκια» και «δικαιολογίες» για τις άσκοπες μετακινήσεις. Γι’ αυτό μένουμε σπίτι!

Η εικόνα των παραβάσεων
Στο πρώτο 24ωρο από την ισχύ της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (23/3) έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης (24/3), σε όλη τη χώρα έχουν επιβληθεί 164 πρόστιμα σε πολίτες που δεν είχαν μαζί τους τη βεβαίωση κυκλοφορίας και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Σημειώνεται ότι για να μπορεί να κυκλοφορήσει κάποιος πρέπει να έχει μαζί του βεβαίωση ή να έχει στείλει sms στο 13033 για τον προορισμό του (με βάση όσα ορίζονται από την απόφαση της κυβέρνησης), αλλά και να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό (στην έκθεση εικόνων)

φωτο: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland