Προστασία των πολιτών στα φαρμακεία

Το δικό σας σχόλιο

Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 13:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προστασία των πολιτών στα φαρμακεία

Με αφορμή, ότι σε κάποια φαρμακεία της πόλης μας, μου επέστησαν την προσοχή, αν και  είμαι υγιής να τηρήσω πιο προσεκτικά την απόσταση ασφαλείας από τους υπαλλήλους τους -και τους ευχαριστώ γι αυτό, γιατί δεν το τήρησα κατ’ απόλυτον τρόπο, και ζητώ συγνώμη-  έχω να κάνω κι εγώ μία παρατήρηση, εξίσου σοβαρή, για την προστασίαν μας. Παρατηρώ, ότι, αυτή η υπευθυνότητα, αφορά μόνον την προστασία των ιδίων. Όχι των υπολοίπων.

Εμείς, ως πελάτες, πολύ σωστά, εισερχόμεθα εκεί δύο-δύο, κι έχουμε χρόνο να είμαστε όλοι προσεκτικοί, αλλά δεν είμαστε.

Με τα ίδια χέρια, που πιάνουν και μας δίνουν τα κουτιά, με τα ίδια παίρνουν και δίνουν τα χρήματα. Όσον αφορά εμάς ουσιαστικά, καμία προστασία. Γιατί στα κουτιά (ίσον χαρτί) θα μείνει ο ιός πολλές ώρες και στο σπίτι θα τα ξαναπιάσουμε, ίσως και ασυναίσθητα, έστω κι αν φεύγοντας από το φαρμακείο πλύνουμε τα χέρια μας με το αντισηπτικό, που μας παρέχουν.

Αν και εκπρόσωποι φορέων υγιεινής, θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο τους πελάτες τους κι όχι μόνο το εμπόριο και τους εαυτούς τους.

Θέλοντας λοιπόν να βοηθήσω, για το γενικό καλό, να είμαστε πιο προσεκτικοί, μιας και στην πόλη μας, είμαστε σε πολύ καλή μοίρα, σε σχέση με άλλους νομούς, νομίζω, ότι στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει, ένας υπάλληλος, να δίνει μόνο φάρμακα, και ο δεύτερος να είναι μόνο ταμείο.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Γ. Κατσαφάνας

φωτο αρχείου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος