Μέτρα στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Σπάρτης

Σάββατο, 28 Μάρτιος 2020 15:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέτρα στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Σπάρτης

Προκειμένου να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και να στηρίξουν ενεργά τους συμπολίτες μας και κυρίως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και έχουν προχωρήσει σε διάφορες δράσεις, τις οποίες ενδεικτικά αναφέρει:
- Σε στενή συνεργασία με το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης «Βοήθεια στο σπίτι»  και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, διερεύνησαν αν υπάρχουν δημότες μας που χρειάζονται σίτιση και οι οποίοι δεν είναι ήδη καταγεγραμμένοι στα αντίστοιχα μητρώα της υπηρεσίας μας και δεν βρέθηκε κανείς. Ωστόσο αν γνωρίζει ο οποιοσδήποτε  ότι υπάρχει κάποιος συμπολίτης μας που χρήζει βοήθειας, παρακαλείστε να ενημερώσετε τους αρμόδιους και η ανταπόκριση του δήμου θα είναι άμεση.
- Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καταστάσεων ενισχύθηκε η δομή της «Βοήθειας στο Σπίτι» και εντάχθηκε στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, ώστε όλοι μαζί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα μοναχικά που χρήζουν βοήθειας.
- Η νέα δομή του δήμου είναι έτοιμη τόσο να παρέχει υποστήριξη στην αντίστοιχη δομή της Μητροπόλεως ενισχύοντας και οικονομικά το πρόγραμμα σίτισης που εφαρμόζουν, όσο και να προσφέρει υποστήριξη στους μοναχικούς και ανήμπορους συμπολίτες μας, με τη βοήθεια πάντα εξειδικευμένων επιστημόνων.
- Όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, ο δήμος με τη στήριξη των εργαζομένων και ομάδων εθελοντών, κάνει κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα της Πρόνοιας : 2731022226 (εσωτ. 123), 2731361240, 2731361241, 2731361242.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος