Δίχως πιστούς μετά από 671 χρόνια ο Πανάγιος Τάφος

Κανονικά η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2020 10:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δίχως πιστούς μετά από 671 χρόνια ο Πανάγιος Τάφος

Δίχως την παρουσία πιστών, έπειτα από 671 χρόνια, θα πραγματοποιηθούν οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στον Πανάγιο Τάφο, σε μια ακόμη προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού.

Οι υπεύθυνοι του Ναού, ο οποίος θεωρείται ο ιερότερος χώρος της Χριστιανοσύνης, αναγκάστηκαν να προβούν στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς η χώρα τους λαμβάνει όλο και πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.
Οι πόρτες του Πανάγιου Τάφου, είχαν σφραγίσει ξανά για το κοινό το 1349 εν μέσω της πανδημίας της Πανώλης.

Κανονικά η αφή του Αγίου Φωτός και η μεταφορά του στην Ελλάδα

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τους Άγιους Τόπους θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Jerusalem Post».

Η αφή του Φωτός, θα πραγματοποιηθεί τη 18η Απριλίου ( Μ. Σάββατο), με τις ισραηλινές αρχές να επιτρέπουν τη διεξαγωγή της τελετής. Έχουν ήδη οργανωθεί  πτήσεις ώστε να μεταφέρουν το Φως σε Ρωσία, Ελλάδα, Ουκρανία αλλά και σε άλλα Ορθόδοξα κράτη, με τις αντιπροσωπείες των χωρών να παραλαμβάνουν το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίδ δίχως να κατέβουν από τα αεροσκάφη και όχι στον Πανάγιο Τάφο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Το βράδυ της 26ης Μαίου θα γίνει η ανοιχτή τελετή της Ανάστασης στην Ελλάδα
Τη βραδιά της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, στις 26 προς 27 Μαϊου, θα τελεσθεί στους ναούς της χώρας μας η πανηγυρική αναστάσιμη παννυχίδα που τελείται κανονικά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, έπειτα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου.
 
Την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το Χριστός Ανέστη, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα συγκεντρωθούν οι Έλληνες στους ναούς για να ψάλλουν τους αναστάσιμους ύμνους και να ζήσουν όσα δεν θα μπορέσουν το επερχόμενο Πάσχα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ναοί θα λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών.
 
Αυτό σημαίνει πως οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά τη Μεγάλη Εβδομάδα και την αναστάσιμη περίοδο κι εφόσον η κατάσταση το επιτρέψει, ο πανηγυρισμός της Ανάστασης θα γίνει τη συγκεκριμένη βραδιά κατά την οποία η Εκκλησία γιορτάζει την απόδοση της εορτής, το τέλος της δηλαδή, κατά την οποία ούτως ή άλλως η Θ. Λειτουργία είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν της Αναστάσεως.
Θα πρέπει να τονιστεί πως δεν πρόκειται για μεταφορά της εορτής του Πάσχα αλλά για μεταφορά του εορτασμού της τελετής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia