Τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη καθημερινά από τον «ΔΙΑΥΛΟ»

Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2020 16:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη καθημερινά από τον «ΔΙΑΥΛΟ»

Ο κοροναϊός μπήκε στη ζωή μας και η εξάπλωση του έχει καταστεί μια απειλή που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης που έχουν ήδη ανακοινωθεί ή ανακοινώνονται.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, παιδιά και έφηβοι βρίσκονται αντιμέτωπα με πρωτόγνωρες για τα ίδια και τις οικογένειές τους καταστάσεις, αρνητικές σκέψεις και ποικίλα συναισθήματα. Η ζωή χωρίς σχολείο, η ζωή χωρίς δραστηριότητες, η ζωή χωρίς εξόδους και παιχνίδι σε γειτονιές και πάρκα, η καθημερινότητα χωρίς φίλους, κουβεντούλες, πειράγματα.

«Πώς μπορώ να σταθώ πλάι στα παιδιά μου σε αυτές τις συνθήκες;» και «τί μπορώ να κάνω γι’ αυτά;», είναι τα πρώτα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς και τους κηδεμόνες.

Τα παιδιά χρειάζονται κατά βάση ασφάλεια! Σωματική ασφάλεια, με τη φροντίδα των κανόνων υγιεινής και την τήρηση των περιορισμών που ισχύουν, και συναισθηματική ασφάλεια που εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης που διαμορφώνουμε μαζί τους, αλλά επίσης τη διαχείριση του άγχους, του πανικού και του θυμού μας, καθώς και τη διαθεσιμότητά μας να κουβεντιάσουμε για όλα όσα βιώνουν τα παιδιά μας αλλά και εμείς.

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος», προσαρμοζόμενος στις νέες συνθήκες, θα βρίσκεται κοντά στους γονείς, στα παιδιά και σε όσους έχουν ανάγκη επικοινωνίας όλη αυτή την περίοδο και για όσο χρειαστεί, προσφέροντας ενημέρωση και υποστήριξη μέσω τηλεφωνικών ραντεβού στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2731023440 καθώς και με διαδικτυακή επικοινωνία στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο «ΔΙΑΥΛΟΣ», ακολουθώντας τις οδηγίες που δόθηκαν για τη συντονισμένη αντιμετώπιση του κοροναϊού, σε αυτή την φάση παρέχει καθημερινά, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. τηλεφωνική επικοινωνία, με τα στελέχη του Κέντρου να είναι στη διάθεση του κοινού ώστε να ορίζονται τηλεφωνικές συνεδρίες με τους εκάστοτε ενδιαφερόμενους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti