«Η πρόθεση της κυβέρνησης να “σπάσει” κάθε λαϊκή θυμίζει το μεγάλο λάθος της Δημ. Αρχής»

Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2020 20:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η πρόθεση της κυβέρνησης να “σπάσει” κάθε λαϊκή θυμίζει το μεγάλο λάθος της Δημ. Αρχής»

Νέα κριτική στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης να μη δώσει το «πράσινο φως» για λειτουργία της λαϊκής αγοράς Σπάρτης κάθε Τετάρτης στις συνοικίες Ν. Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας, ασκούν οι Επιτροπές Κατοίκων των δύο περιοχών για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς. Αφορμή για τη νέα παρέμβαση των Επιτροπών στάθηκε το ειδικό καθεστώς λειτουργίας που τέθηκε σε ισχύ από την κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού.

Ειδικότερα, οι Επιτροπές αναφέρουν τα εξής: «Η πρόθεση της κυβέρνησης να “σπάσει” κάθε λαϊκή αγορά σε δύο, λόγω της πανδημίας, θυμίζει πόσο μεγάλο λάθος έκανε η δημοτική αρχή Σπάρτης και το δημοτικό συμβούλιο όταν προσφάτως απέρριψαν το ώριμο αίτημα δυο μεγάλων συνοικιών της πόλης (Ν. Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας) για μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης, επιλέγοντας να στηρίξουν τα συμφέροντα του στενού εμπορικού κέντρου της πόλης σε βάρος της αποκέντρωσης και της συνολικής ανάπτυξης.

Επίσης, το συνδικαλιστικό όργανο των πωλητών της λαϊκής αγοράς, ίσως τώρα να αντιλήφθηκε πόσο καλύτερα -γενικώς- θα ήταν τα πράγματα για τους πωλητές, αν έρχονταν μια φορά την εβδομάδα στις συνοικίες, κοντά στους καταναλωτές.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την πανδημία και την κρίση, τα προβλήματα και τα μεγάλα ανοιχτά θέματα των πολιτών και του δήμου θα επανέλθουν στο προσκήνιο με νέα δυναμική και θα αξιώσουν την επίλυση και τη δικαίωσή τους».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος