Ανοικτές οι εκκλησίες δύο ώρες μετά τη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2020 00:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοικτές οι εκκλησίες δύο ώρες μετά τη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα

Εγκύκλιο με οδηγίες για την τέλεση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας εν μέσω κορονοϊού εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας.

Στο σχετικό έγγραφο που θα αποσταλεί σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις, μεταξύ άλλων τονίζεται ξεκάθαρα πως οι ακολουθίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και πως οι πόρτες των εκκλησιών θα ανοίγουν τουλάχιστον για δυο ώρες μετά το πέρας των πρωινών ακολουθιών. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Μεγάλη Παρασκευή, οπότε οι εκκλησίες θα ανοίξουν στη 1:00 μμ ως τις 5:00 μμ και αυτό γιατί οι πρωινές ακολουθίες εκείνης της μέρας τελειώνουν αργότερα.

Σχετικά με τις ακολουθίες που θα μεταδοθούν μέσω τηλεοπτικών ή διαδικτυακών καναλιών, η Ιερά Σύνοδος, επισημαίνει πως πρέπει να πληρούν όσα προβλέπει η σχετική ΚΥΑ, ώστε να μην δοθεί οποιαδήποτε αφορμή για κακεντρεχή σχόλια.

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia