Έντονες αντιδράσεις για την ανάρτηση Καπονικολού

Ζητούν την παρέμβαση Δούκα

Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2020 15:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έντονες αντιδράσεις για την ανάρτηση Καπονικολού

Έντονες αντιδράσεις που δεν λένε να κοπάσουν έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Σπάρτης κ. Δημήτρη Καπονικολού σε κοινωνικό δίκτυο, με την οποία υμνεί την επέτειο του χουντικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ, η θεσμική του ιδιότητα ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και η θέση του ως Αντιδήμαρχος Σπαρτιατών ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων από φορείς και απλούς πολίτες.

Μολονότι ο ίδιος ο κ. Καπονικολός, προέβη σε δημόσια συγγνώμη, λίγο αργότερα ακολούθησε η ανακοίνωση της παράταξης Βαλιώτη, του Συλλόγου Γυναικών Σπάρτης αλλά και πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ενέργειά του και ζητούν την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Πέτρου Δούκα.

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Σπάρτης:
«Ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Καπονικολός δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του και «μοιράστηκε» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον εορτασμό του για την μαύρη επέτειο των 53 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απρίλιου. Την περίοδο της πανδημίας στη χώρα μας, με περίσσιο θράσος και με φόντο το σύμβολο της Χούντας, μάς εύχεται «Χρόνια Πολλά με υγεία».
Είναι γνωστός ο κύριος Καπονικολός για τις φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις του. Και δεν είναι η πρώτη φόρα που προσπαθεί να τις προβάλλει. Άλλωστε την ίδια εμετική στάση κράτησε και με την άφιξη οικογενειών μεταναστών και προσφύγων στην πόλη μας.
Εμείς οι γυναίκες, οι εργαζόμενες, οι μανάδες, δεν μπορούμε να ανεχτούμε τους υμνητές των βασανιστών του λαού, τον φασισμό. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες που διανύουμε, τα διδάγματα από την ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης και το πώς ο λαός μπορεί να ανατρέψει καταστάσεις θα πρέπει να είναι το ΦΩΣ και η ΕΛΠΙΔΑ μας. Αυτά πρέπει να διδάξουμε στις νέες γενιές και όχι να γιορτάζουμε τις «μαύρες σελίδες» της Ιστορίας.
Στις συνθήκες που ζούμε ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να νοιαστεί για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο και στο Γηροκομείο, για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στο Βοήθεια στο Σπίτι, για όλους τους εργαζόμενους που σε περίοδο καραντίνας βλέπουν τα δικαιώματά τους να διαλύονται. Να προβεί σε όλα τα αναγκαία μέτρα στην προσφυγική δομή για να μην έχουμε άλλη μια Ερμιονίδα. Αντί να ασχολείται το «πρωτοκλασάτο» στέλεχος της Δημοτικής Αρχής με το πώς θα του πετύχει η τούρτα-έκτρωμα, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών.
Καλούμε τον δήμαρχο Σπάρτης και το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για την προκλητική στάση του αντιδημάρχου».

Επιστολή Ιωάννη Χρηστάκη-φιλόλογου:
«Θλίβομαι πραγματικά για την ύπαρξη νοσταλγού της χούντας στην πόλη μας.
Μάλιστα, ο άνθρωπος αυτός ,όχι απλώς ασχολείται με τα κοινά, αλλά  και κατέχει θέση αντιδημάρχου!!!
Ελπίζω, ΓΡΗΓΟΡΑ θα τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Σπάρτης ΑΛΛΙΩΣ εγείρονται και άλλες εικασίες περί των δικών του πολιτικών πιστεύω.
Πίστευα ότι η ζοφερή πλάνη για τα αίσχη των συνταγματαρχών δεν άγγιζε την πόλη μας.
Πίστευα ότι στη νότια Λακωνία, στην πλευρά της Μάνης, παρατηρείται ένα υψηλό ποσοστό συμπαθούντων της χούντας και του βασιλιά ,
όμως δεν περίμενα στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΠΟΛΗ ΜΑΣ να υπάρχουν ακόμη κήρυκες του ΔΙΧΑΣΜΟΥ, υπέρμαχοι της Γυάρου και των φρικτών βασανιστών, νοσταλγοί της στρατοκρατίας και της κατάλυσης του Κοινοβουλίου!!!
Πώς θα διδάξουμε την Αλήθεια στα σχολεία, όταν θα εμφανίζεται ένας τέτοιος αιρετός με φληναφήματα δικτατορικού ξεπλύματος;
Πώς δημοκρατικοί δάσκαλοι και πολίτες ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ αυτός ο άνθρωπος να κατέχει υψηλή δημόσια θέση  και να επαγγέλλεται την πρόνοια του για την επίλυση προβλημάτων της κοινότητας;
Τελικά το απόστημα της χούντας είναι εδώ, κακοφόρμισε και ενοχλεί με την ιταμή παραδοχή των πολιτικών του μύθων  ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΚΩΝΩΝ!!!
Προσωπικά, ενοχλούμαι  αφάνταστα να υπάρχει κάποιος στην πόλη μου που εγκρίνει τους βασανισμούς Μουστακλή, Παναγούλη και τόσων άλλων.
Υστερόγραφο: Δεν τον γνωρίζω τον αντιδήμαρχο, απλά του καταλογίζω εγκληματική άγνοια ιστορικών γεγονότων και του προτείνω να αρχίσει τη μελέτη αρχειακού υλικού για τα σκοτεινά εκείνα χρόνια».

 
Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος