Αναστολή φόρων για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις αιτείται το Επιμελητήριο

Τι ζητεί ο Ι. Παναρίτης από τον υπουργό Χρ. Σταϊκούρα

Τρίτη, 28 Απρίλιος 2020 14:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναστολή φόρων για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις αιτείται το Επιμελητήριο

Πρόβλεψη για την προσωρινή άρση των φορολογικών υποχρεώσεων για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις ζητεί το Επιμελητήριο Λακωνίας, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Παναρίτης αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των πληττόμενων από την κρίση του κορωνοϊού προβλέπεται η δυνατότητα αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, αυτών που εντάσσονται στις πληττόμενες, αλλά και των εργαζομένων που απασχολούνται στις επιχειρήσεις αυτών των κατηγοριών.

Στις σοβαρές και απαραίτητες αυτές ρυθμίσεις δεν εντάσσονται τα μέλη των εταιριών (ΟΕ, ΕΕ κλπ) που καλούνται ως φυσικά πρόσωπα να καταβάλλουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις κανονικά, παρόλο που το εισόδημά τους εξαρτάται από τη λειτουργία της επιχείρησής τους.

Έχοντας την πεποίθηση πως το γεγονός αυτό έχει διαφύγει των σχετικών ρυθμίσεων, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα, ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στην κατηγορία αυτή των επαγγελματιών».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland