Συνεργασία αναπτύσσουν ΠΑΠΕΛ και ΣΕΒ Πελοποννήσου

Παρασκευή, 08 Μάιος 2020 12:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεργασία αναπτύσσουν ΠΑΠΕΛ και ΣΕΒ Πελοποννήσου

Συμφωνία στενής συνεργασίας μεταξύ  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας υπογράφηκε μεταξύ των δύο φορέων. Οι δύο πλευρές μετά από ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και λαμβάνοντας υπόψη ότι από κοινού ενδιαφέρονται για: α) την εξοικείωση των νέων επιστημόνων (φοιτητών, μεταπτυχιακών και αποφοίτων) με την επιχειρηματική σκέψη και δράση, β) τη δικτύωση και σύνδεση της παραγωγής γνώσης με τον επιχειρηματικό κόσμο και τις επιχειρήσεις, γ) την αξιοποίηση της έρευνας και τεχνολογίας που παράγεται, ώστε η ερευνητική γνώση να μετατρέπεται σε παραγωγικό αποτέλεσμα, κατέληξαν σε μια σειρά δράσεων συνεργασίας.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η εξοικείωση των νέων επιστημόνων και ερευνητών με την έννοια της επιχειρηματικότητας και του επιχειρηματικού κινδύνου και η ενθάρρυνση τους για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης και συνεργασιών. Ανάμεσα στις δράσεις προβλέπονται:
• Υλοποίηση μαθημάτων επιχειρηματικότητας εστιάζοντας σε βασικά ζητήματα της έρευνας και της καινοτομίας. Συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) φοιτητών και αποφοίτων για την ίδρυση επιχείρησης.
• Υλοποίηση σεμιναρίων και παρουσιάσεων από εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και οργανισμών ή και επιστήμονες και ερευνητές σε γενικά ή εξειδικευμένα θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Παρουσίαση στους φοιτητές, μέσω σεμιναρίων ή  ημερίδων περιπτώσεων επιτυχημένων επιχειρήσεων (Case studies).
• Διοργάνωση επισκέψεων των φοιτητών του Πανεπιστημίου σε επιχειρήσεις και παραγωγικούς φορείς.
• Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής καθοδήγησης για την αξιοποίηση έργων καινοτομίας, την εκμετάλλευση αποτελεσμάτων έρευνας και την κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας ή και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
• Ανάπτυξη συνεργιών επιχειρήσεων με ομάδες φοιτητών/ τριών για την πραγματοποίηση έρευνας αγοράς κτλ.
• Διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων ανοιχτών στο κοινό για γενικότερα ζητήματα επιχειρηματικότητας ή για ειδικούς κλάδους επιχειρήσεων ή για την προσέγγιση ζητημάτων σύνδεσης της έρευνας της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
• Διοργάνωση διαγωνισμών για την ανάδειξη επιχειρηματικών προτάσεων – σχεδίων και καθιέρωση βραβείων νέας επιχειρηματικότητας με την συνδρομή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της πορείας της συμφωνίας από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ορίστηκε ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Σπύρος Συρμακέσης ενώ από την πλευρά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος, ο γενικός διευθυντής κ. Νικόλαος Κοτσώνης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος