Έναρξη αιτήσεων εγγραφής στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Δευτέρα, 11 Μάιος 2020 12:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έναρξη αιτήσεων εγγραφής στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Από τις 4 έως και τις 29 Μαΐου 2020, το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης θα δέχεται ηλεκτρονικές αιτήσεις (μέσω του mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) μαθητών της Στ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της Λακωνίας, για την εισαγωγή τους στην α’ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου. Τις αιτήσεις θα προμηθευτούν οι γονείς και κηδεμόνες από το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης ή από την ιστοσελίδα του σχολείου.

Οι υποψήφιοι μαθητές, δεν είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις, πρέπει όμως να αγαπούν πραγματικά τη μουσική. Στις εισαγωγικές εξετάσεις που διενεργούνται από ειδική επιτροπή από τις 19 ως και τις 24 Ιουνίου 2020, θα αξιολογηθούν, η μουσική αίσθηση και αντίληψη του μαθητή, καθώς επίσης και οι μουσικές του δεξιότητες.

Τα θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου είναι: Ρυθμός, ακουστική ικανότητα, φωνητική ικανότητα, διάκριση ηχοχρωμάτων.
 
Τι προσφέρει η φοίτηση
σε μουσικό σχολείο
 Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, είναι το μοναδικό στο είδος στου σε ολόκληρη τη Λακωνία και ένα από τα 48 Σχολεία πανελλαδικά. Είναι γυμνάσιο και λύκειο μαζί. Η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως σε όλα τα μουσικά σχολεία στηρίζεται:
- στην αξιόπιστη παροχή Γενικής Παιδείας 30 ώρες την εβδομάδα, απόλυτα ισότιμης με τα ημερήσια γυμνάσια και γενικά λύκεια της χώρας και
- στα μαθήματα μουσικής παιδείας 12 ώρες την εβδομάδα, όπου οι μαθητές μελετούν ισότιμα την παραδοσιακή και την Ευρωπαϊκή μουσική, τόσο θεωρητικά όσο και με την εκμάθηση αντίστοιχων μουσικών οργάνων. Τονίζεται εδώ ότι τα μουσικά σχολεία στα 28 χρόνια λειτουργίας τους, έχουν αναδειχθεί σε κιβωτό της μουσικής μας παράδοσης και έχουν μπολιάσει με αυτή πολλούς αξιόλογους αποφοίτους τους, νέους δημιουργούς. Οι μαθητές διδάσκονται επίσης Ιστορία της Τέχνης, θέατρο, στο πλαίσιο της ευρύτερης αισθητικής αγωγής.

Η φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο δεν παρέχει μόνο ένα σημαντικό οικονομικό όφελος στην οικογένειά του, αλλά κυρίως, είναι ένα πολύτιμο εφόδια για την συναισθηματική του θωράκιση κατά του άγχους και της μοναξιάς, στην κρίσιμη περίοδο της εφηβείας. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά μειωμένη ως μηδαμινή η παραβατικότητα στα σχολεία αυτά.

Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε ορχήστρες ή χορωδίες μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συνεργάζονται καλύτερα με τους διπλανούς τους, έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα επικοινωνίας.

Ο μαθητές των Μουσικών Σχολείων είναι παιδιά με μεγάλη δημιουργικότητα και ανεπτυγμένες πολλαπλές δεξιότητες, καθότι η ενασχόληση με τη μουσική επηρεάζει θετικά ποικίλες νοητικές λειτουργίες. Έχουν μεγάλη επιτυχία στην εισαγωγή μέσω Πανελλαδικών, σε ΑΕΙ της πρώτης επιλογής τους.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των υποψήφιων μελλοντικών μαθητών μπορούν να ενημερωθούν για τις εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα του σχολείου, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου, καθημερινά από τις 8:00 πμ ως τις 2:00 μμ ή στο τηλέφωνο 2731089069.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος