Πρεμιέρα εγγραφών για τους παιδικούς σταθμούς του Δ. Σπάρτης

Τρίτη, 12 Μάιος 2020 08:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρεμιέρα εγγραφών για τους παιδικούς σταθμούς του Δ. Σπάρτης

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Μαΐου, οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σπάρτης, για το σχολικό έτος 2020-2021, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 31/5.

 Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης κ. Δήμητρα Παπανικολάου, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν νήπια, που συμπληρώνουν τα 2,5 έτη, τα οποία κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού, έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία φιλοξενίας και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η κατάθεση των αιτήσεων εγγραφής-επανεγγραφής θα γίνονται: α) για τον παιδικό σταθμό του Δήμου Σπάρτης   στο ΝΠ  Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Σπάρτης  (Δωριέων 13-15), κατά τις  εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 08:00 έως τις 12:00 (κ. Καμπέρη Ματίνα, τηλέφωνο 27310-29082) και β) για τον παιδικό Σταθμό Ξηροκαμπίου κατά τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και ώρες 10:00 έως 13:00 (κ. Βαρλόκωστα Ιωάννα, τηλέφωνο 27310-35730).

Για την εγγραφή των νηπίων χρειάζονται τα εξής δικαιολογητικά:
- Αίτηση με συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο του γονέα
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού ή/και ληξιαρχική πράξη σύμφωνου συμβίωσης.
- Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4.
- Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.
- Βεβαίωση υγείας παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από παιδίατρο καθώς και αντίγραφο βιβλιαρίου υγείας παιδιού, με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Επίσης, αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης Mantoux, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
- Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων.
- Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων, είναι απαραίτητη και η άδεια νόμιμης παραμονής στην χώρα.

Για τις επανεγγραφές των νηπίων απαιτούνται όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση, αντί για το πιστοποιητικό οικογενειακής ή τη ληξιαρχική πράξη γέννησης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων που βεβαιώνει τη μη μεταβολή.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland