«Δημιουργία νομών δύο ταχυτήτων λόγω φυσικού αερίου»

Επιστολή Παναρίτη σε Χατζηδάκη

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 08:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Δημιουργία νομών δύο ταχυτήτων λόγω φυσικού αερίου»

Με αφορμή επιστολή που απέστειλε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στον υπουργό Ενέργειας Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη –για την οποία δεν έχει υπάρξει ακόμα απάντηση– το Επιμελητήριο ζητεί την επίσημη θέση του υπουργού σχετικά με δημοσιεύματα που εξαιρούν από το έργο της επέκτασης του φυσικού αερίου την Πελοπόννησο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συμβουλίου και επικεφαλής του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, απευθυνόμενος στον Κ. Χατζηδάκη, «επανερχόμαστε, διότι, με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση με τις Διοικήσεις της ΔΕΔΑ και ΡΑΕ, είναι πλέον ορατή η απαξίωση της Πελοποννήσου και η δημιουργία – για μία ακόμη φορά – νομών δύο ταχυτήτων. Οι ιδιώτες, στους οποίους διαφαίνεται ότι θα δοθεί το έργο, δείχνουν ενδιαφέρον μόνο για κάποιες πόλεις από τις οποίες προσδοκούν μεγάλα κέρδη. Δεν τους απασχολεί η ισόρροπη ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, η κοινωνική προέκταση του έργου ούτε και η ώθηση που θα δώσει στις τοπικές οικονομίες μειώνοντας το ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις.

Το θέμα δύναται να λυθεί μόνο με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως μας ορίσετε μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να έχουμε την πλήρη ενημέρωση για τις προθέσεις του υπουργείου σας, αλλά και της Κυβέρνησης για το θέμα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος