Σε πραγματική στήριξη προσβλέπουν οι επιστήμονες της Λακωνίας

Τι ειπώθηκε σε τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 12:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε πραγματική στήριξη προσβλέπουν οι επιστήμονες της Λακωνίας

Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των επιστημονικών φορέων της Λακωνίας διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 13/5, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του Σύριζα, με τη συμμετοχή του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη. Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν όλες οι απόψεις που αφορούν στις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, τόσο στην οικονομία της χώρας συνολικά, όσο και σε κάθε επιστημονικό κλάδο ξεχωριστά.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τα μέτρα της πρότασής τους (#Μένουμε_Όρθιοι), υπογραμμίζοντας ότι «είναι αναγκαία η εμπροσθοβαρής στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βυθιστεί σε ύφεση με κύριο αντίκτυπο τη δραματική αύξηση της ανεργίας, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα».  

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέοι επιστήμονες. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα πραγματικής συνεισφοράς της Πολιτείας στους πληττόμενους επιστημονικούς κλάδους, «μακριά από άστοχες, πρόχειρες και αντιφατικές κινήσεις». Όσο αφορά στη Λακωνία, αναφέρθηκε ότι «χρειάζεται γενναία στήριξη της επιχειρηματικότητας, σχεδιασμός, ωρίμανση και εκτέλεση των απαιτούμενων έργων υποδομής, αλλά και ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα».

Ο κ. Αραχωβίτης, επεσήμανε ότι «πρέπει να αναθεωρηθεί ο όρος “υποδομές”, που δεν είναι μόνο οι δρόμοι και τα λιμάνια, αλλά και οι δομές υγείας, οι δασικοί χάρτες, οι εδαφολογικοί χάρτες, το φράγμα της Κελεφίνας κ.α.».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν φορείς της Λακωνίας και συγκεκριμένα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Μαρία Τσιρώνη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Κομνηνός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας κ. Γιώργος Μπουραζάνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λακωνίας κ. Γιάγκος Γιαξόγλου, ο πρόεδρος του 11ου περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) κ. Πάνος Κρητικός, ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Σωτήρης Βαφειάδης, το μέλος της ΚΔ του ΟΕΕ κ. Μενέλαος Μαλτέζος,  το μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Επιδαύρου Λιμηράς κ. Γιάννης Γουναλάκης, ο συντονιστής της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πανάγος Φραγκής και το μέλος της ΝΕ κ. Διονύσης Θωμάς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος