Δικαίωσε τον Νίκα για το φυσικό αέριο ο Χατζηδάκης

Αέριο και στην Πελοπόννησο

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 12:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δικαίωσε τον Νίκα για το φυσικό αέριο ο Χατζηδάκης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται να συντάσσεται με τις απόψεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, κατά της απόφασης της ΡΑΕ, με την οποία αποκλείει την Πελοπόννησο από τον σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας της ΔΕΔΑ.

Η άμεση αντίδραση και η προσφυγή κατά της ΡΑΕ του Παναγιώτη Νίκα, φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης 14/5 δήλωσε πως το υπουργείο του ενθάρρυνε τη ΔΕΔΑ να μην αποδεχτεί την απόφαση της ΡΑΕ για τα δίκτυα και να χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα νομικά εργαλεία, "πράγμα που θα το κάνει", όπως τόνισε.

Ο υπουργός Ενέργειας, έριξε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, που παραχώρησε όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, το δικαίωμα στην ΡΑΕ, να βγάζει εκτός σχεδιασμού έργα, αν δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία εντός 18 μηνών. Και συνέχισε τονίζοντας « Η ΡΑΕ, της οποίας σέβομαι την ανεξαρτησία, αλλά δεν την ορίσαμε εμείς, εξάντλησε την αυστηρότητά της. Το φυσικό αέριο, θα πάει σε όσες περισσότερες πόλεις της Πελοποννήσου γίνεται».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος