Συνάντηση Χατζηδάκη-Δαβάκη για το φυσικό αέριο

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 14:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Χατζηδάκη-Δαβάκη για το φυσικό αέριο

Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Μαΐου στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
«Παρακολουθώ και στηρίζω τις προσπάθειες όλων για την εξασφάλιση της επέκτασης του φυσικού αερίου σε όλη την Πελοπόννησο.
Δε βιάστηκα να πάρω θέση για το θέμα ή να υποσχεθώ ενέργειες και δράσεις, γιατί το φυσικό αέριο είναι μια σύνθετη υπόθεση και επηρεάζεται από πληθώρα οικονομικών και τεχνικών παραγόντων. Γι αυτό και ήθελα πρώτα να σχηματίσω μια σφαιρική άποψη για τις τελευταίες εξελίξεις και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης».  

Ο κ. Δαβάκης, στη συνάντησή του με τον Υπουργό, μετέφερε τη βούληση όλων των θεσμικών φορέων της Πελοποννήσου και φυσικά της Λακωνίας για την επέκταση του αερίου στις περιοχές μας. Από πλευράς του ο κ. Χατζηδάκης, επεσήμανε την σθεναρή απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει τη ΔΕΔΑ στις αντιρρήσεις της κατά της απόφασης της ΡΑΕ, που την έπαυσε από φορέα υλοποίησης του έργου, στηριζόμενη στην προθεσμία των 18 μηνών.

Το πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι αυτό που ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής, λίγη ώρα μετά, ότι δηλαδή «βούληση της κυβέρνησης είναι να επεκταθεί το δίκτυο του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, τελεία και παύλα!»

«Μετά από την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση, αυτό που απομένει για όλους μας είναι προφανές: Σθεναρή διεκδίκηση, ενότητα ενεργειών και ο συντονισμός των προσπαθειών μας. Με πρωτοπόρο την Περιφέρεια, όλοι μας συγκροτημένα θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο: φθηνή ενέργεια για επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην Πελοπόννησο!», δηλώνει ο κ. Δαβάκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος