Στο πλευρό Πατσιλίβα για τη ΔΕΥΑΣ ο Δούκας

Δευτέρα, 18 Μάιος 2020 20:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο πλευρό Πατσιλίβα για τη ΔΕΥΑΣ ο Δούκας

Με παρέμβασή του το μεσημέρι της Δευτέρας (18/5) ο δήμαρχος Σπάρτης Π. Δούκας γνωστοποίησε ότι  στηρίζει τον Θ. Πατσιλίβα για το ζήτημα της ΔΕΥΑΣ, ενώ εισηγήθηκε τη μεταφορά συζήτησης του θέματος στο ΔΣ της Επιχείρησης για τις 28/5/2020 (αντί για σήμερα 18/5).

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ, ο Π. Δούκας μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΣ είναι τραγική και όπως την εξέθεσες με την ανακοίνωση τύπου για το τι παρέλαβες. Κάθε μέρα γίνομαι αποδέκτης διαμαρτυριών από προμηθευτές που ισχυρίζονται ότι η ΔΕΥΑΣ τους χρωστάει για εδώ και πολλά χρόνια. Εσύ προσωπικά έχεις καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξή της Εταιρείας με μεγάλο προσωπικό κόστος. Κόστος που δεν φαίνεται κάποιος άλλος να ήταν και να είναι πρόθυμος να αναλάβει. Απ´ ό,τι μου έχεις πει και απ´ ό,τι αντιλαμβάνομαι, η ΔΕΥΑΣ και το ‘μάνατζμέντ’ της ήδη, από καιρό, προσπαθεί να υλοποιήσει και από μόνη της τις διάφορες "αντιπροτάσεις" που κατατέθηκαν, χωρίς όμως σπουδαίο αποτέλεσμα. Φυσικά και θα θέλαμε αν ήταν εφικτό να ανακοινώσουμε μειώσεις αντί για αυξήσεις στα τιμολόγια. Αλλά η τραγική αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι τέτοια που απαιτεί ουσιαστικές και καλά μελετημένες τιμολογιακές αναπροσαρμογές».

Μεταξύ άλλων, για την διαχείριση της κατάστασης, ο δήμαρχος Σπάρτης προτείνει στα μέλη του ΔΣ της αντιπολίτευσης να επανέλθουν με πλήρως κοστολογημένες προτάσεις, «κάτι που δεν έχει γίνει έξι μήνες τώρα»,  όπως επισημαίνει. Επίσης, απευθύνει κάλεσμα σε προέδρους κάθε κοινότητας ξεχωριστά «να δεσμευθούν και εγγυηθούν για τα έσοδα που θα προσυμφωνηθεί να φέρουν από κάθε κοινότητα στη ΔΕΥΑΣ και για το πως θα πατάξουν τις υδροκλοπές στη περιοχή τους».

Ο Π. Δούκας γνωστοποίησε ακόμα ότι θα συνεχίσει τις επαφές με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για έκτακτες ενισχύσεις, όπως και για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland