Έργα 1,7 εκ. για τον αθλητισμό στη Λακωνία

Σε Νεάπολη και Γεράκι

Τετάρτη, 20 Μάιος 2020 14:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έργα 1,7 εκ. για τον αθλητισμό στη Λακωνία

Αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5.903.020 ευρώ, δρομολογήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της τηλεσύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, την Τρίτη 19 Μαΐου.

«Παρά την δραματική μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τα συγκεκριμένα έργα έχουν απολύτως διασφαλισμένες πιστώσεις», τόνισε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι και στις 5 περιφερειακές ενότητες θα ξεκινήσουν οσονούπω εργασίες, είτε για την κατασκευή νέων, είτε για την επισκευή ήδη υφιστάμενων αθλητικών υποδομών.

«Αθλητικά έργα θα κατασκευάζονται σε οικισμούς στους οποίους λειτουργούν σχολικές μονάδες και υπάρχει νεολαία γενικότερα», επισήμανε ο κ. Νίκας, προσθέτοντας ότι “θα υπάρχει σε εξέλιξη εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε όλη την Περιφέρεια».

Εξάλλου, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει πρόγραμμα για την προώθηση αθλημάτων όχι ευρέως διαδεδομένων, όπως επίσης και αθλητικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη.

Σε αυτά συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες όπως καταδύσεις, ορεινή ποδηλασία, ορειβασία, μονοπάτια – πεζοπορία (τρέκινγκ), αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμός, καθώς επίσης αθλήματα σχετικά με τη θάλασσα, αλλά και τα αποκαλούμενα ακραία αθλήματα (extreme sports).

Η επόμενη ανάλογου περιεχομένου σύσκεψη προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

syskepsi

Τα έργα στη Λακωνία
Τα έργα άμεσης προτεραιότητας προς υλοποίηση στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 1.692.800 ευρώ, είναι τα εξής:
- Προμήθεια συστήματος συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο στην ΔΚ Νεάπολης: 168.000 ευρώ
- Προμήθεια κερκίδων στο δημοτικό γήπεδο Γερακίου Δήμου Ευρώτα: 24.800 ευρώ
- Ανέγερση κτιρίου γυμναστηρίου Νεάπολης (Γυμνασίου, ΓΕΛ Νεάπολης, 1ου ΕΠΑΛ) στη ΔΚ Νεάπολης Δημ. Ενότητας Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας: 1.500.000 ευρώ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος