Και το Επιμελητήριο στη «μάχη» για ίδρυση ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη

Η επιστολή στην υπουργό Παιδείας

Τρίτη, 26 Μάιος 2020 07:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Και το Επιμελητήριο στη «μάχη» για ίδρυση ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη

Μετά τις παρεμβάσεις του βουλευτή Λακωνίας Νεοκλη Κρητικού, επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφορικά με την ίδρυση ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Παναρίτης. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή μας σας καταθέτουμε ένα πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου μας και των Λακώνων πολιτών για την ίδρυση Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη Σπάρτη.

Το ζήτημα σας έχει κατατεθεί πρόσφατα από το Βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικό και είναι κοινή πεποίθηση πως η ίδρυση αυτού του νέου τμήματος είναι εφικτή διότι:
• Το νέο τμήμα έχει συναφή προγράμματα με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργεί στη Σπάρτη
• Οι κτηριακές υποδομές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του νέου τμήματος
• Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Σπάρτης δύνανται να στηρίξουν τμήμα Φυσικής Αγωγής
• Η αθλητική κουλτούρα που διέπει τη Λακωνία από την αρχαιότητα έως σήμερα συναινεί στην ίδρυση ενός τέτοιου πανεπιστημιακού τμήματος»

Ο Ι. Παναρίτης συμπληρώνει: «Το Επιμελητήριό μας εισηγείται το θέμα σύμφωνα με τον θεσμικό του ρόλο διότι το νέο τμήμα θα βοηθήσει τόσο στην κοινωνική και αθλητική όσο και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτής της αρμοδιότητάς μας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το δίκαιο αίτημά μας», καταλήγει η επιστολή.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος