Η εορτή της Απόδοσης του Πάσχα στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 27 Μάιος 2020 14:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εορτή της Απόδοσης του Πάσχα στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 27 Μαΐου, η Εκκλησία γιόρτασε την Απόδοση της εορτής του Πάσχα. Φέτος, ο εορτασμός της Απόδοσης είχε μεγαλύτερη σημασία για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδας, το οποίο δεν μπόρεσε να εορτάσει τις άγιες μέρες του Πάσχα, εντός των ιερών ναών, λόγω της πανδημίας του  κορονοϊού.

Στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, που περιελάμβανε την ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου. Την αγρυπνία παρακολούθησαν με ευλάβεια αρκετοί πιστοί, τηρώντας όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας.

Κατακλείνοντας τη λατρευτική σύναξη, ο σεπτός ποιμενάρχης επεσήμανε την ανάγκη νηστείας «από τις αμαρτίες που μας αποπροσανατολίζουν και μας στερούν την πραγματική χαρά που προσφέρει η ζωή κοντά στον Χριστό».

Στη συνέχεια, ο Ιεράρχης αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, που κάποιοι αντιμάχονται, τονίζοντας ότι «ο Χριστός, είναι η Ζωή και η Ανάσταση και όχι πηγή κακών». «Αδιάψευστοι μάρτυρες αυτής της παραδοχής, είπε ο κ. Ευστάθιος, είναι οι είκοσι αιώνες χριστιανικής παράδοσης, όπου η Εκκλησία μας με αυτό τον τρόπο μεταδίδει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου χωρίς προβλήματα, αλλά και οι κληρικοί που καταλύουν τη Θεία Κοινωνία, ύστερα από τη συμμετοχή σε αυτήν ανθρώπων που πάσχουν από μεταδοτικές ασθένειες, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να νοσήσουν».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος