Ξεσπούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ για τις πρόσφατες εξελίξεις

«Δεν ανεχόμαστε την παραμικρή υπόνοια, πάρτε τις σωστότερες αποφάσεις»

Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2020 09:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεσπούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ για τις πρόσφατες εξελίξεις

Τεταμένο είναι, εσχάτως, το κλίμα γύρω από το ζήτημα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σπάρτης (ΔΕΥΑΣ), ύστερα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την δεινή οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης. Τις θέσεις-προτάσεις για το μέλλον της επιχείρησης και την προσπάθεια διάσωσής της διαδέχεται η ηχηρή παρέμβαση εργαζομένων της Επιχείρησης. Ειδικότερα, εκ μέρους του ΔΣ των εργαζομένων, ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος τονίζει: «Με αφορμή τα μπαράζ ανακοινώσεων, συζητήσεων, δημοσιεύσεων, συνεντεύξεων που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από διάφορους - θεσμικούς και μη- παράγοντες για τη ΔΕΥΑΣ, το Σωματείο Εργαζομένων της Επιχείρησης έχει να καταθέσει τα παρακάτω:
• Δεν αναμειγνύεται σε στείρες πολιτικές  αντιπαραθέσεις -κακόβουλες ή καλοπροαίρετες – που σκοπό έχουν μόνο τη μεταξύ των αντιπαρατιθέμενων πολιτική ή όποιας άλλης μορφής ικανοποίηση!
• Δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη λογική των ανθρώπων αυτών που αναφερόμενοι στη ΔΕΥΑΣ -και μάλιστα με αριθμούς  που πολλές φορές δεν αντιστοιχούν καν  στην πραγματικότητα- προσπαθούν με τη συμπεριφορά  και τα λέγομενά τους μερικές φορές να μηδενίσουν τα πάντα.
• Γνώμονας των εργαζομένων αποτελεί  η μέριμνα  για τη διαρκή και μόνιμη εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και άριστης ποιότητας νερού σε όλους τους δημότες, αλλά  και  για τη σωστή λειτουργία της αποχέτευσης και των όμβριων.  
• Οι εργαζόμενοι δουλεύουν  αγόγγυστα  παρευρισκόμενοι και στην πιο απομακρυσμένη  γωνιά του δήμου, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλων.
• Ας σημειωθεί ότι τα αντλιοστάσια ξεπερνούν τα 90, οι δεξαμενές τις 120, τα δίκτυα τις δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, τα φρεάτια καθαρισμού τα 120  και οι πηγές τις 50. Τα περισσότερα από όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα και της Λακεδαίμονος.
• Οι εργαζόμενοι παρεμβαίνουν και αποκαθιστούν τις βλάβες που προκύπτουν (πάνω από 300 τον μήνα)σε 24ωρη βάση, είτε είναι εργάσιμη είτε νύχτα, Πάσχα ή Χριστούγεννα  ή οποιαδήποτε άλλη αργία χωρίς ενδοιασμούς και εξαιρέσεις.
• Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δώσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους δουλεύοντας για την υπηρεσία, κατά μέσο όρο πάνω από 30 χρόνια έκαστος - αφού δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τα τελευταία 20 χρόνια - και μάλιστα με αναλογία 800 υδρόμετρα  ανά εργαζόμενο, ποσοστό που  προκαλεί έκπληξη αλλά και θαυμασμό σε άλλες ΔΕΥΑ».

Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ υπογραμμίζουν: «Δεν ανεχόμαστε, λοιπόν, την παραμικρή υπόνοια και υπαινιγμό πως δεν ασκούμε σωστά τη δουλειά μας.

Οι δημοτικές αρχές, οι πρόεδροι ΔΕΥΑΣ, και οι σύμβουλοι αλλάζουν και εναλλάσσονται˙ οι εργαζόμενοι είναι σταθεροί, έχοντας καλόπιστο πνεύμα αλλά και υποχρέωση  συνεργασίας με την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Βρεθείτε, επομένως, σε κοινό τραπέζι με γνώμονα το καλό -όπως όλοι ισχυρίζεστε- της ΔΕΥΑΣ. Συζητήστε και πάρτε τις σωστότερες αποφάσεις όχι μόνο για το καλό της ΔΕΥΑΣ, αλλά κυρίως προς όφελος όλων των πολιτών του δήμου ανεξαιρέτως, παρακάμπτοντας μικροσυμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και ψηφοθηρικές  μικροπολιτικές.

Εμείς οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΣ, για μια ακόμη φορά, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, συμπαραστάτες στο έργο σας προκειμένου να υλοποιηθούν οι σκοποί για τους οποίους ιδρύθηκε και λειτουργεί η ΔΕΥΑΣ».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα