Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2020 11:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Το σχέδιο δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών στο νομό Λακωνίας κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο 2020 αναπτύχθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βερούτη, την Πέμπτη 28  28 Μαΐου, στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας στη Σπάρτη.
Ειδικότερα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων που διαθέτουν οι φορείς για την υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις μέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, η διασφάλιση επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και οργάνων για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών, ο συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, ο σχεδιασμό υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η συμβολή και συνεργασία των ΟΤΑ στην συντήρηση και βελτίωση δασικού οδικού δικτύου.  Αφού διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων πρόληψης, με ιδιαίτερη έμφαση στους καθαρισμούς του δασικού οδικού δικτύου, καθώς και των λοιπών επικίνδυνων σημείων.

Ο κ. Βερούτης ζήτησε την ετοιμότητα και την απρόσκοπτη επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών πυρκαγιάς, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα μηχανήματα έργων της Π.Ε. Λακωνίας, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες καθαρισμών για την αποκατάσταση της βατότητας των οδών στο δασικό δίκτυο  Ταϋγέτου και Πάρνωνα.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος -που επιπλέον παρέστη και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης-, οι δήμαρχοι Ευρώτα Δήμος Βέρδος και Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου, οι αρμόδιοι για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχοι Σπάρτης Θανάσης Καρλαύτης, Ευρώτα Βασίλης Μπόλλας και Μονεμβασίας Γιάννης Σουρλάς, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Γιώργος Αλικάκος, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ συνταγματάρχης Σωτήρης Τσαμπάς, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας υπαστυνόμος Α΄ Γιώργος Νιάρχος, ο Λιμενάρχης Νεάπολης πλωτάρχης Θεόδωρος Μοτσάκος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Γυθείου υποπλοίαρχος Σωτήρης Βουρλέτσης, οι διοικητές των Π.Υ. Σπάρτης αντιπύραρχος Διαμαντής Τσολομίτης και Π.Υ. Γυθείου αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Σταθάς, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Κουλογεωργίου, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Π.Ε. Λακωνίας Λεωνίδας Κυλιντηρέας, του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Αντώνης Καράμπελας, όπως επίσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θανάσης Μπαγιώκος και Γιώργος Καραμπίνης, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών νομού Λακωνίας Δημήτρης Λαγός και Βασίλης Παναγούλιας και της “Μορέας” Α.Ε. Βασίλης Νικολαρόπουλος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος