Στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα η τροφοδότηση φυσικού αερίου της Σπάρτης

Απόλυτη δικαίωση για το επιτελείο του Π. Νίκα

Σάββατο, 13 Ιούνιος 2020 12:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα η τροφοδότηση φυσικού αερίου της Σπάρτης

Πλήρης ικανοποίηση και μεγάλη χαρά εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τις εξαιρετικά θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την ΔΕΔΑ, οι οποίες δρομολογούνται μετά την απολύτως διευκρινιστική απάντηση που δίνει ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς σε σειρά σχετικών ερωτήσεων και αναφορών βουλευτών τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από άλλες περιοχές της χώρας. 

Ο υφυπουργός τονίζοντας ότι ο κ. Νίκας είχε προβλέψει 20.000.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να είναι διαθέσιμη η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ μέχρι το Σεπτέμβριο ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο ότι η ΔΕΔΑ έχει κάνει ήδη τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να εξασφαλίσει την προετοιμασία του έργου. «Σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το ΔΕΣΦΑ δρομολογούνται τα απαιτούμενα έργα από τον διαχειριστή του συστήματος του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο  για την τροφοδότηση της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Άργους και του Ναυπλίου», τονίζει ο υφυπουργός.

Ο κ. Θωμάς, παραθέτοντας και σχετικό έγγραφο της ΔΕΔΑ προσθέτει μεταξύ άλλων ότι πλέον έχει τώρα συμπεριληφθεί στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ και η τροφοδότηση της Σπάρτης και της Καλαμάτας, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι υποδομές και να επεκταθεί το δίκτυο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου.

Ικανοποιημένο το επιτελείο Νίκα
«Οι θέσεις της Περιφέρειας ικανοποιήθηκαν πλήρως και ως εκ τούτου αισθάνομαι και εγώ πλήρως ικανοποιημένος. Χαίρομαι πάρα πολύ, είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την απάντηση του υφυπουργού και τις εξελίξεις που δρομολογεί », δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Όπως γνωστοποίησε, τις προσεχείς ημέρες, θα επισκεφθεί τη ΔΕΔΑ στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκαθαριστούν το χρονοδιάγραμμα του έργου καθώς επίσης και τα τιμολόγια. 

Ο κ. Νίκας εξέφρασε παράλληλα ευχαριστίες προς όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια της Περιφέρειαςς, η οποία ως στόχο είχε και έχει την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νομών μέσα από την αξιοποίηση του συγκριτικό πλεονεκτήματος που φέρει το φυσικό αέριο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος