Πανελλαδικές: Τα μηνύματα εκπροσώπων Αρχών της Λακωνίας στους μαθητές

Άνοιξε η αυλαία των εξετάσεων

Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2020 17:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πανελλαδικές: Τα μηνύματα εκπροσώπων Αρχών της Λακωνίας στους μαθητές

Στη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων ρίχτηκαν τη Δευτέρα 15/6 οι μαθητές της Γ' Λυκείου που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συνολικά 100.000 υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ καλούνται να διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στα πανεπιστήμια. Για τα Γενικά Λύκεια, το μάθημα το οποίο εξετάστηκαν την πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν την Τετάρτη 17/6, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Λόγω κορονοϊού, στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις θα ισχύουν μέτρα προστασίας. Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική, ωστόσο είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Μητροπολίτης Μάνης: «Με ψυχραιμία, επιμονή και θάρρος
προχωρείσθε στο αγώνισμα των Πανελλαδικών»
Σε μήνυμά του προς τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ ανέφερε τα εξής:

«Ἀγαπητά μου παιδιά,

 Ἔφθασε ἡ μεγάλη στιγμή γιά τίς Πανελλαδικές Ἐξετάσεις σας. Καί μπορεῖ φέτος μέ τήν δοκιμασία τῆς πανδημίας τοῦ κορωνοϊοῦ νά εἶναι κάπως διαφορετικό τό ὅλο κλίμα, ἀλλά ἡ δική σας δυναμική ξεπερνᾶ κάθε δυσκολία.

Μέ ψυχραιμία, μέ ἐπιμονή, μέ θάρρος καί μ' ὅλη τή δύναμη τῆς ψυχῆς σας προχωρεῖσθε στό ἀγώνισμα αὐτό τῶν Πανελλαδικῶν Ἐξετάσεων, χωρίς ἄγχος καί ἀγωνία. Ἀγώνισμα εἶναι καί μέσα στό στίβο εἶσθε, ὄχι στίς κερκίδες. Ἀγωνισθεῖτε, λοιπόν, γιά τούς στόχους σας καί τά ὡραῖα ὁράματά σας. Ἄλλωστε, σ' ὅλη μας τή ζωή, ἐξετάσεις δίνουμε ὅλοι μας.

Νά ξέρετε, τώρα πού θά γράφετε τά μαθήματα, ὅτι εἶμαι κοντά σας μέ τίς προσευχές μου. Προσεύχομαι γιά σᾶς ὑπέρ φωτισμοῦ, βοηθείας καί ἐνισχύσεως. Τό ἴδιο κάμνουν καί οἱ γονεῖς σας καί οἱ καθηγητές σας.

Μ' ὅλη μου τήν καρδιά, εὔχομαι, σ' ὅλους τούς μαθητές καί τίς μαθήτριες καλή ἐπιτυχία.

Ὁ Θεός νά σᾶς εὐλογεῖ.

Μετά πατρικῶν εὐχῶν»

Νίκας: «Οι επενδύσεις στην Παιδεία
πρέπει να αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα»
Ευχές για καλή επιτυχία στους μαθητές απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα: «Στα παιδιά μας που ξεκίνησαν σήμερα τον αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εύχομαι καλή επιτυχία, με ηρεμία, ψυχραιμία και υπομονή.

Το μέλλον της πατρίδας μας, η ανάπτυξη και η πρόοδος, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη νέα γενιά και τις προοπτικές που της δίνει η κοινωνία μας.

Γι’ αυτό και οι επενδύσεις στην Παιδεία πρέπει να αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα».

Βερούτης: «Η εκπλήρωση των στόχων
είναι ένα μακρύ πανέμορφο προσωπικό ταξίδι»
Το μήνυμά του για καλή επιτυχία έστειλε και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης: «Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, που συμμετέχετε στις πανελλήνιες εξετάσεις, να τις αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και καθαρό μυαλό. Και να θυμάστε πάντα ότι η εκπλήρωση των στόχων σας, είναι ένα μακρύ πανέμορφο προσωπικό ταξίδι. Οι επόμενες ημέρες, αποτελούν μόνο ένα, από τα πολλά σταυροδρόμια της συναρπαστικής αυτής διαδρομής. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ‘Καλή Επιτυχία’».

Τζανετέα: «Οι Πανελλήνιες είναι μόνο
ένας σταθμός στη μεγάλη πορεία της ζωής»
Τέλος, η περιφερειακή σύμβουλος και τέως αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα επεσήμανε: ««Τα παιδιά μας αρχίζουν τις Πανελλήνιες εξετάσεις και θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, ψυχραιμία και καλή δύναμη. Η δοκιμασία αυτή μακάρι να είναι η αφετηρία μιας νέας πορείας προς την εκπλήρωση των στόχων σας. Η ζωή όμως είναι ένας δύσκολος αγώνας γεμάτος δοκιμασίες, κι αυτές οι εξετάσεις είναι μόνο η αρχή. Οι πανελλήνιες είναι μόνο ένας σταθμός στη μεγάλη πορεία της ζωής. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, μην απογοητεύεστε. Στο μέλλον θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες που με θέληση, πείσμα και επιμονή θα μπορέσετε να τις αξιοποιήσετε και να έρθετε πιο κοντά στα όνειρα σας. Στους γονείς και τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς εύχομαι δύναμη και υπομονή ώστε να είναι κοντά στα παιδιά ενθαρρύνοντας τα σε κάθε έκβαση της προσπάθειας τους.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti