«Το νερό που θέλουμε»

Διάκριση του Εκπαιδευτηρίου «Πολυχρονάκου» σε διαγωνισμό ζωγραφικής

Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2020 12:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Το νερό που θέλουμε»

Με αυτόν τον τίτλο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Νεολαίας προέτρεψε τους μαθητές όλων των χωρών της γης να πάρουν μέρος με σχέδιο –CD– και με κείμενο και να δώσουν το δικό τους στίγμα για το πολύτιμο αγαθό που γίνεται όλο και πιο σπάνιο επάνω στη γη μας.  Το Ινστιτούτο Σπάρτης γνωστοποίησε στα Σπαρτιατόπουλα τον διαγωνισμό.

Οι μαθητές του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Πολυχρονάκου» πήραν μέρος στον διαγωνισμό και με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Σπάρτης έστειλε σχέδια – δοκίμια και CD. Κατατέθηκαν ψηφιακά όλα τα έργα.

Πρώτο κατά σειρά κρίθηκε το έργο ζωγραφικής της Δ’ τάξης του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Πολυχρονάκου» το οποίο προβλήθηκε σε όλες τις χώρες με την εξής λεζάντα: «Ένα ιστορικό ποτάμι ο Ευρώτας που χιλιάδες χρόνια κυλά. Τα νερά του είναι πηγή ζωής για τους κατοίκους».

Το έργο των Σπαρτιατόπουλων είναι γεμάτο αισιοδοξία και στέλνει μήνυμα σε όλη τη γη ότι, αν προσέχουμε, θα έχουμε πάντα το πολύτιμο στοιχείο το νερό.

Το δεύτερο έργο προέρχεται από τη Λιβύη και δείχνει τη γη να στάζει μικρές σταγόνες νερού σε σχήμα νεκροκεφαλής. Ο φόβος και η απαισιοδοξία κυριαρχούν σχεδόν σε όλα τα σχέδια των άλλων χωρών.

Η επιτυχία της ελληνικής συμμετοχής παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί προβάλλει παγκοσμίως τη χώρα μας, σαν τόπο ιστορικό – παραδοσιακό – ήρεμο – ασφαλή.

Οι ομογενείς της Αμερικής εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους, με συγκινητικά e-mails, προς το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Πολυχρονάκου».

Οι μαθητές απολαμβάνουν την παγκόσμια επιτυχία και υπόσχονται ότι θα προσπαθούν πάντα να αποκτούν εφόδια που θα τους επιτρέψουν στο μέλλον να κάνουν έναν κόσμο καλύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti