Τα τμήματα της ΕΠΑΣ Σπάρτης για το σχολικό έτος 2020-2021

Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2020 12:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα τμήματα της ΕΠΑΣ Σπάρτης για το σχολικό έτος 2020-2021

Με τρία τμήματα θα λειτουργήσουν, για το σχολικό έτος 2020-2021, τα τμήματα της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας (ΕΠΑΣ) Σπάρτης.

Ειδικότερα θα λειτουργήσουν τμήματα: 1) Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής, 2) Τεχνικής Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ (Πληροφορική), 3) Τεχνίτες Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.

Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ Μαθητείας είναι διετής και περιλαμβάνει δυο τάξεις οι οποίες οργανώνονται σε τμήματα ειδικότητας. Στα τμήματα αυτά παρέχονται σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα, έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της μαθητείας-πρακτικής άσκησης, οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολούμενων μαθητών. Οι μαθητές, επίσης, δικαιούνται σπουδαστική άδεια ως 30 ημέρες με αποδοχές, επίδομα στέγασης και σίτισης ( σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις) και αναβολή στράτευσης.

Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας με την απόκτηση πτυχίου το οποίο αντιστοιχεί στο επίπεδο επαγγελματικών προσόντων 4.

Δικαίωμα εγγραφής στην α’ τάξη έχουν νέοι και νέες, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και: α) κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον α’ τάξης γενικού η επαγγελματικού Λυκείου ή είναι κάτοχοι απολυτηρίου γενικού ή επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας, β) έχουν γεννηθεί τα έτη 1997 έως 2004.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti