Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ για την αλιεία με δυναμίτη στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Η ενημέρωση του Λιμενικού

Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2020 17:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ για την αλιεία με δυναμίτη στη Μάνη (ΦΩΤΟ)

Στη σύλληψη τριών Ελλήνων, ηλικίας 33, 46 και 61 ετών προέβησαν τη Δευτέρα 29/6 στην περιοχή του Κότρωνα Αν. Μάνης, στελέχη του Λιμεναρχείου Γυθείου, για παράβαση διατάξεων που αφορούν τον Αλιευτικό Κώδικα, όπως σας ενημέρωσε ο «Λακωνικός Τύπος» από την Τρίτη 30/6.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος: Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, για διενέργεια αλιείας με χρήση εκρηκτικών υλών στη θαλάσσια περιοχή «Αγίου Κυπριανού» Δήμου Αν. Μάνης. Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, όπου επί της Επαρχιακής οδού Κοτρώνα - Κοκκάλας, εντοπίστηκε ύποπτο φορτηγό όχημα με επιβαίνοντες τα τρία παραπάνω άτομα και ακινητοποιήθηκε. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν εντός κλειστού αποθηκευτικού χώρου, ένα ψυγείο και μία σκάφη με αλιεύματα συνολικού βάρους 28 κιλών, τα οποία δεν έφεραν ίχνη αλίευσης με αλιευτικά εργαλεία. Επίσης, στους χώρους του οχήματος υπήρχαν μία αναπνευστική συσκευή οξυγόνου με βαλβίδα, μία μάσκα προσώπου κι ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα. Ακόμα, ο 33χρονος παρέδωσε ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν έφερε τη σχετική άδεια κατοχής.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο και η αναπνευστική συσκευή, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα, κατόπιν εκθέσεως νεκροψίας κτηνιάτρων του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, επιβεβαιώθηκε ότι είχαν αλιευθεί με τη χρήση δυναμίτιδας.

gthn

Φωτο: Λιμενικό Σώμα

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος