Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις τάξεις Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020 12:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις τάξεις Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε την Παρασκευή 10/7, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Σπάρτης, για το σχολικό έτος 2020-21.

Ειδικότερα, παρέχονται στους σπουδαστές οι εξής ειδικότητες:
- Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική
- Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ (Πληροφορική)
- Τεχνίτες Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όσοι γεννηθεί τα έτη 1997 έως 2004 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄  τάξης γενικών ή επαγγελματικών λυκείων.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς πρόσβασης Taxis, πατώντας εδώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει, από το 1952, το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που βασίζεται στο διαχρονικά επιτυχημένο μοντέλο της Γερμανίας και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση (on-the-job-training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78 ευρώ για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για δύο έτη (τέσσερα εξάμηνα). Επίσης, πολλοί μαθητές και μαθήτριες λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti