Πρότυπο σύστημα κάθετης συλλογής απορριμάτων στο Δήμο Σπάρτης

Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2020 10:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρότυπο σύστημα κάθετης συλλογής απορριμάτων στο Δήμο Σπάρτης

Η εγκατάσταση του πρώτου συστήματος κάθετης συλλογής απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σπάρτης, σηματοδοτώντας την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των αστικών αποβλήτων του δήμου.
Οι κάδοι συλλογής ημιυπόγειου συστήματος, τοποθετήθηκαν στο Ξηροκάμπι και θα δέχονται τρία ρεύματα απορριμμάτων και συγκεκριμένα χαρτί, πλαστικό και μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τη συλλογή των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών θα αναλάβει η εταιρία «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ», ενώ ο βαθμός πλήρωσης του κάδου θα παρακολουθείται από αισθητήρα που θα μεταβιβάζει τις πληροφορίες με τη χρήση τεχνολογίας NB IoT.
Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από τεχνικό προσωπικό του Δήμου Σπάρτης, με την προσωπική επίβλεψη του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Χρήστου Κανακάκου.

«Εφαρμόζοντας ορθολογική διαχείριση των ΑΣΑ, μέσω των προγραμμάτων ΔσΠ και τη δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης με στόχο την επεξεργασία ξεχωριστών ρευμάτων, γίνονται τα πρώτα ουσιαστικά βήματα προς την επίτευξη του στόχου εφαρμογής του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου μας και προσπαθούμε έμπρακτα να ωθήσουμε το σύστημα προς την κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας», σημείωσε ο κ. Κανακάκος.
Οι εγκατεστημένοι κάδοι, αποτελούν σύστημα πρότυπο σε προγράμματα διαλογής στην πηγή, καθώς ευνοείται η ταυτόχρονη συλλογή χωρίς ανάμειξη πολλαπλών ειδών ρευμάτων, ενώ σε συνδυασμό με τις έξυπνες τεχνολογίες, εξοικονομείται έως και 50% σε σχέση με το κόστος αποκομιδής με συμβατικό τρόπο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρότυπη γωνιά ανακύκλωσης κάδου στο Ξηροκάμπι αποτελεί δωρεά του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης λαμπτήρων και φωτιστικών «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ» της εταιρείας «SCIROCCO AE», η οποία αντιπροσωπεύει την κορυφαία στην υπόγεια συλλογή αποβλήτων, «Molok».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti