Σε «ρηχά νερά» η κίνηση τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων στη Σπάρτη

Προβληματισμός των εμπόρων και για τα νέα μέτρα - Τι λέει στον «Λακωνικό Τύπο» ο Π. Γεωργανές

Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2020 12:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε «ρηχά νερά» η κίνηση τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων στη Σπάρτη

Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα φαίνεται ότι κυμάνθηκε η εμπορική κίνηση τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων και στα καταστήματα της Σπάρτης. Παρά την ενίσχυση των πρώτων ημερών, ο κύκλος εργασιών δεν είναι αυτός που περίμεναν οι επιχειρηματίες. «Δεν είναι η δουλειά που  θα έπρεπε να έχει», αναφέρει στον «Λακωνικό Τύπο» ο ιδιοκτήτης καταστήματος ειδών  ένδυσης, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Γεωργανές.

Οι επιχειρηματίες ανησυχούν και προβληματίζονται, πλέον, για το ενδεχόμενο περαιτέρω συρρίκνωσης της κατανάλωσης, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και των νέων  μέτρων που εφαρμόζονται. «Από την ημέρα επιβολής της μάσκας, την προηγούμενη εβδομάδα, σταμάτησε η ροή της δουλειάς», ισχυρίζεται ο Π. Γεωργανές, επισημαίνοντας ότι «ας ελπίσουμε ότι ο Αύγουστος θα μας δώσει τη δυνατότητα να βγάλουμε κάποιες ζημιές της άνοιξης». Ωστόσο, ο ίδιος τονίζει ότι «όλοι συζητούν για το τι θα γίνει το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Πιστεύω πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας σε ό,τι αφορά τις μικρές επιχειρήσεις. Αλλά όσο και να κρατήσουν οι δυσκολίες στην αγορά, θα έρθουν πάλι και οι καλές ημέρες», είναι το μήνυμα αισιοδοξίας του κ. Γεωργανέ.

Σημειώνεται ότι σε ερευνα για το πρώτο 15θήμερο των θερινών εκπτώσεων που διενήργησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κατεγράφη πτωτική κίνηση στην αγορά, ειδικά για τις μικρότερες επιχειρήσεις, οι οποίες καλούνται να διαχειριστούν ένα υψηλότερο κόστος προσαρμογής, όπως επίσης και οι επιχειρήσεις ένδυσης-υπόδησης.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχη περίοδο του των θερινών εκπτώσεων του 2019, σχεδόν επτά στις δέκα επιχειρήσεις (68%) κατέγραψαν πτώση των πωλήσεων και μόλις το 8% αύξηση. Στην ένδυση-υπόδηση οι περισσότερες επιχειρήσεις (72%) σημείωσαν υποχώρηση του κύκλου εργασιών τους σε σχέση με πέρυσι, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος περιορίζεται στις μισές (48%) στα είδη ψυχαγωγίας/ επιμορφωτικά είδη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών