Η εκπαίδευση ψηφιακά, στον ΕΛΓΟ οι νέοι το Δεκαπενταύγουστο

Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2020 20:33 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η εκπαίδευση ψηφιακά, στον ΕΛΓΟ οι νέοι το Δεκαπενταύγουστο

Καλοκαιρινή αναστάτωση έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες η ξαφνική σπουδή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να καλέσει παραμονή Δεκαπενταύγουστου στα θρανία για σεμινάρια τους Νέους Αγρότες του 2017. Η απόφαση έρχεται την ώρα που οι ανησυχίες για την έξαρση της πανδημίας πληθαίνουν και που θα μπορούσε να ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε η όλη διαδικασία να προχωρήσει ηλεκτρονικά. Άλλωστε όλοι ξέρουν το υποτυπώδες επίπεδο στο οποίο κινείται, ακόμα και τον καλό καιρό η όλη διαδικασία. 

Σημειωτέον ότι πρόκειται για μια διαδικασία εκπαίδευσης που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, που έχει αναβληθεί επανειλημμένα και που πήγε πίσω και λόγω κορωνοϊού. Ως γνωστόν, η καθυστέρηση αυτή μεταθέτει συνεχώς και την εξόφληση της Β’ δόσης που περιμένουν εδώ και χρόνια οι εγκριθέντες από το σχετικό πρόγραμμα Νέοι Αγρότες.

Οι πληροφορίες θέλουν αυτή τη φάση της δια ζώσης εκπαίδευσης να αφορά σε 68 τμήματα σε όλη την Ελλάδα στα οποία θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 1.200 Νέοι Αγρότες.
Το θέμα είναι ότι οι υπεύθυνοι της εκπαιδευτικής δομής του ΕΛΓΟ βρήκαν τελικά τη χειρότερη στιγμή για να τρέξουν τη σχετική εκπαιδευτική διαδικασία. Δηλαδή μέσα στον Αύγουστο και μάλιστα παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι ενδιαφερόμενοι, ενημερώθηκαν για την έναρξη των σεμιναρίων τα τελευταία 24ωρα και θα πρέπει από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Αυγούστου να παρουσιασθούν στους χώρους εκπαίδευσης και να καθίσουν στα θρανία.

Πρόκειται για τεράστια αναστάτωση η οποία ανατρέπει το σχεδιασμό σε χιλιάδες οικογένειες, ενώ την ίδια στιγμή, δημιουργεί κινδύνους για νέες εστίες πανδημιάς, σε μια χρονική φάση που όλοι τάσσονται υπέρ της κοινωνικής απόστασης και της ανάπτυξης τέτοιου είδους εκπαιδευτικών διαδικασιών μέσα από ηλεκτρονικά μέσα.

Η δικαιολογία που προβάλλεται ότι έτσι έπρεπε να γίνει με βάση τη σχετική προκήρυξη δεν ευσταθεί, καθώς με τις νέες οδηγίες υπάρχει περιθώριο για μεταφορά του εκπαιδευτικού έργου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αντίθετα, αυτό που δείχνει να κυριαρχεί για μια ακόμη φορά είναι η στενοκεφαλιά της δημόσιας διοίκησης και η συντεχνιακή προσέγγιση των πραγμάτων από τους ιθύνοντες.