Παράταση επιδότησης ενοικίου για πυρόπληκτους του 2018

Σε Πελοπόννησο και Αττική

Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2020 17:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παράταση επιδότησης ενοικίου για πυρόπληκτους του 2018

Παρατείνεται για έναν ακόμα χρόνο η «επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης πληγέντων, των οποίων οι κατοικίες υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Πελοποννήσου».  Αυτό σημειώνεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν προβεί σε καμία ενέργεια προκειμένου να του χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή για την αποκατάσταση του πληγέντος κτηρίου του, μέχρι τη λήξη των σχετικών τασσομένων προθεσμιών, ή στην περίπτωση που προκύπτει ότι δεν δικαιούται Στεγαστική Συνδρομή, η εν λόγω επιδότηση ενοικίου/ συγκατοίκησης διακόπτεται αυτοδίκαια.

Επίσης, απαιτείται, για κάθε νέο τρίμηνο της παράτασης πλέον των δικαιολογητικών που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του ΚΕΦ. Δ3 και στο ΚΕΦ. Δ4 της υπ΄αρ. ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/9426/Α36/24.08.2018 (Β΄3654) κοινής υπουργικής απόφασης, η υποβολή: εκκαθαριστικού λογαριασμού ηλεκτροδότησης του πυροπλήκτου ακινήτου (φωτοτυπία και των δύο όψεων του λογαριασμού) ή βεβαίωσης κατανάλωσης ρεύματος από τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος του πυροπλήκτου κτηρίου που να περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα του αιτούμενου τριμήνου.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι δεν χορηγείται επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης όταν το πυρόπληκτο κτήριο, όπως διαπιστώνεται από την κατανάλωση ρεύματος, κατοικείται.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών